Viljelijä paljastaa, millainen sää takaa makeimmat mansikat: ”Kaksi tekijää tekevät sen aromin"

Mansikat makeimmillaan! 7:39 Mansikat makeimmillaan!

Etenkin Etelä-Suomessa on juuri meneillään avomaan mansikan pääsatokausi. Mutta uhkaavatko viikonlopulle luvatut sateet ja viileähkö sää mansikoiden makua?

Mansikkaviljelijä Yrjö Rossi tietää, että sää vaikuttaa mansikoiden makuun.

– Paras mansikkahan tulee sellaisella ilmalla, että on sopivasti valoa ja aurinkoa ja sitten viileät yöt. Nämä kaksi tekijää tekevät sen aromin suomalaisiin marjoihin, Rossi sanoi Huomenta Suomessa torstaiaamuna.

Aurinkoa ei juurikaan ole viikonloppuna luvassa, vaan matalapaineen alueen ennustetaan vaikuttavan Suomeen. Viileää siis on, mutta ei aurinkoista.

Mansikat kerätään ennen rankkasateita

Valtavat sademäärät eivät ole mansikanviljelijöiden mieleen sen enempää kuin hiostavat helteetkään.  Ei sii sihme, että mansikanviljelijät seuraavat säätiedotuksia tarkasti.

Rossi kertoo, että hänen mansikkaviljelmiltään marjat pyritään poimimaan ennen sadetta, vaikka se tarkoittaisi työn venymistä yön tunneille.

– Todennäköisesti saamme poimittua kaikki maat lävitse, ja sitten on tavara myynnissä.

Nyt on paras hetki pakastaa mansikat, mutta miten niiden herkullisen maun saa säilytettyä parhaiten? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.