Vettä luvassa – perjantaina jopa kaupunkitulvat mahdollisia!

Heinäkuu on käynnistynyt sateisissa merkeissä ja sellaisena sää myös jatkuu lähipäivien aikana – pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta.

MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo, että tänään vettä on tullut erityisesti Kaakkois-Suomessa.

– Lappeenrannassa on tullut alkukuun aikana jo enemmän vettä, mitä siellä koko heinäkuussa keskimäärin sataa.

Huomenna saa poutaantuu maan etelä- ja keskioosassa, mutta vain tilapäisesti. Päivä on etelässä ja lännessä osin aurinkoinen. Päivän ylin lämpötila on 20 astetta, mutta yleisesti etelässä on 17-18 astetta. Pohjois-Suomessa huominen päivä on pilvinen ja paikoin sateinen. Lämpötila on 15 asteen molemmin puolin

Sateinen viikonloppu

Rintaniemi kertoo, että viikonloppuna sateet yleistyvät ja maan lounaisosassa jopa kaupunkitulvat ovat mahdollisia perjantaina.

– Perjantain vastaisena yönä etelärannikolle saapuu voimakkaitakin sateita. Perjantaina päivällä voi ukkostaa ja sateen lisäksi myös rakeita voi tulla.

Matalapaine jää viikonlopuksi pyörimään Suomen päälle. Maan etelä- ka keskiosassa on luvassa kuurosateita, ja lämpötilat liikkuvat 15-20 asteen lukemissa. Pohjoisessa on viikonloppuna hieman poutaisempaa.

Maanantaina lämpötilat saattavat kohota paikoitellen 20 asteeseen, mutta helteitä ei ole luvassa.

– Suomi on nyt viileän ja epävakaan ilman piirissä, eikä lähiaikojen sää vaikuta lämpenevältä. Lämpötilat ovat kolmisen astetta ajankohdan keskiarvolämpötiloja matalammat, Rintaniemi kertoo,

Lämpöä haikailevien ei kannata kuitenkaan tyystin heittää aurinkorasvoja ja uimakamppeita varastoon:

– Kuukausiennusteen mukaan on viitteitä, että ensi viikon jälkeen sää voisi hieman lämmetä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja