Ei enää lösähtäneitä marjoja! Näin saat mansikat säilymään jopa kaksi viikkoa
Mansikan säilyvyys voi mietityttää. Tällä kikalla saat kesän kestoherkun säilymään jopa kaksi viikkoa.
Yllä olevalla videolla helppo vinkki mansikoiden perkaamiseen.
Enää ei mahdottoman kauan tarvitse odottaa kotimaisia mansikoita! Mansikat kuitenkin säilyvät jääkaapissa yleensä vain muutaman päivän. Hip2Save-vinkkisivustolla Lina-niminen perheenäiti jakaakin oivan niksin, jolla saat ne säilymään tuoreina pidempään. Tarvitset vain viinietikkaa, vettä ja siivilän.
1. Kaada suureen kulhoon 1/5 viinietikkaa ja 4/5 vettä. Hyvä suhde on 3 dl viinietikkaa ja 12,5 dl vettä.
2. Liota mansikoita vesi-viinietikkaseoksessa muutaman minuutin ajan. Viinietikkaa putsaa marjat bakteereista. Huomaat luultavasti, että vesi muuttuu likaiseksi. Tästä ei kuitenkaan jää mitään mansikoihin.
3. Kuivaa mansikat. Voit kääriä ne talouspaperiin tai antaa niiden kuivua itsestään. Varmista, että kaikki kosteus haihtuu.
4. Aseta marjat jääkaappiin muutaman päällekkäin laitetun talouspaperin päälle. Paperi imee itseensä kaiken kosteuden, joita mansikat voivat tuottaa.
Kolme lisävinkkiä
Älä ota mansikoista irti kukintoja ennen kuin aiot syödä marjat. Se parantaa niiden säilyvyyttä.
Jos et aio saman tien syödä mansikoita, osta ne hieman raaempina. Parin päivän jääkaappisäilytyksen jälkeen niiden pitäisi olla valmiita syötäväksi.
Poista homeiset mansikat heti, etteivät loputkin mene pilalle.
Lähde: Hip2Save
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti