Säähän luvassa täyskäännös – miten käy mansikkasadon?

Torikauppa kukoistaa – lämmin toukokuu taannut hyvän mansikkasadon 5:53 Torikauppa kukoistaa – lämmin toukokuu taannut hyvän mansikkasadon

Poikkeuksellisen lämmin toukokuu on aikaistanut mansikoiden kypsymistä. Juhannusviikolle luvattu säiden viileneminen ei asiantuntijan mukaan ole uhkaamassa hyvin käynnistynyttä mansikkakautta. 

Huomenta Suomen lähetyksessä vierailleen Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liiton toiminnanjohtaja Miika Ilomäen mukaan mansikoiden kypsyminen on lähtenyt tänä vuonna hyvin liikkeelle, ja jo nyt kotimaista mansikkaa on hyvin tarjolla. 

Helsingin Kauppatorilla kotimaista marjaa on ollut tarjolla jo kolmisen viikkoa, avomaan mansikkaa noin viikon verran. Juhannusmansikat ovat siis tänä vuonna taattu!

"Mansikoiden markkinat ovat juuri nyt"

Nyt sääennusteet kuitenkin luppavat viilenevää säätä. Miten helleaallon vaihtuminen sateisiin vaikuttaa mansikkasatoon?

– Kun kehitys on lähtenyt käyntiin, kyllä mansikoita kypsyy hyvin koko ajan. Totta kai se pidentää kautta, jos sää vähän viilenee, mutta kyllä mansikoiden markkinat ovat juuri nyt, Ilomäki kertoo. 

Mansikoiden hintaa on Ilomäen mukaan vielä tässä vaiheessa vaikea ennustaa, mutta varmaa on se, että mansikat tekevät taatusti kauppansa.

Artikkelin alusta löytyvältä videolta selviää muun muassa se, miksi Polka-lajike on niin suosittu mansikka juuri suomalaisten keskuudessa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.