Pakastemarjoja sulattaessa kannattaa kiinnittää huomiota nopeuteen, vinkkaa asiantuntija.
Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin syyskuussa tyrnin terveyshyötyihin, marjan poimintaan ja myös sen käyttöön. Samalla puheenaiheeksi nousivat myös suomalaisille tuttujen muiden marjojen hyödyt ja niiden käyttö. Monelta löytyy kotipakastimesta muun muassa mansikkaa, mustikkaa ja puolukkaa.
Marttojen kotitalouden asiantuntija Meri Jerkku suosittelee vitamiinipillereiden sijaan monipuolista ja marjapitoista ruokavaliota.
– Aina kannattaa syödä vitamiinit suoraan ruoasta. Niiden imeytyvyys ja hyödynnettävyys on elimistölle parempi, Jerkku sanoi lähetyksessä.
Lue myös: Älä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!
Pakastemarjojen sulatus: Älä sulata jääkaapissa
Kun pakastettuja marjoja käyttää, kannattaa Jerkun mukaan kiinnittää huomiota sulatusnopeuteen.
