Tee näin aina, kun tarjoilet tuoreita mansikoita! Yleinen väärinkäsitys saattaa pilata makuelämyksen
Yksi muistisääntö takaa herkullisen mansikkaelämyksen kerta toisensa jälkeen.
Mansikoiden perkaus käy kätevästi videon vinkillä.
Mansikat säilyvät paremmin viileässä, ja yleensä mansikkarasiat kehotetaankin kiikuttamaan jääkaappiin niin nopeasti kuin mahdollista. Vaikka mansikat säilyvät jääkaapissa huoneenlämpöä paremmin, ne kannattaa nostaa takaisin pöydälle noin tuntia ennen tarjoilua.
Tiesitkö? Kahdeksan mansikkaa sisältää enemmän C-vitamiinia kuin yksi appelsiini.
Tämä vaihe kannattaa muistaa, sillä mansikoiden aromit pääsevät paremmin oikeuksiinsa silloin, kun ne syödään jääkaappikylmän sijaan huoneenlämpöisenä. Marja siis yksinkertaisesti maistuu paremmalta silloin, kun se on saanut viettää hetken aikaa pöydällä!
Jos aiot syödä mansikat ostopäivänä, kannattaa jääkaappivaihe jättää kokonaan välistä.
Etikkavesi pitää mansikat tuoreina pidempään
Jos jääkaappiisi on päätynyt runsaasti marjoja, yksi helppo konsti pitää marjat tuoreen makuisina on ottaa avuksi valkoviinietikkaa.
Sekoita kulhossa desi valkoviinietikkaa puolta litraa vettä kohden. Laita mansikat veteen muutamaksi minuutiksi ja valuta vesi mansikoista pois siivilän avulla. Säilytä mansikoita siivilässä jääkaapissa.
Lähde: Expressen
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut