Tee näin aina, kun tarjoilet tuoreita mansikoita! Yleinen väärinkäsitys saattaa pilata makuelämyksen

mansikat
Shutterstock

Yksi muistisääntö takaa herkullisen mansikkaelämyksen kerta toisensa jälkeen. 

Mansikoiden perkaus käy kätevästi videon vinkillä. 

Mansikat säilyvät paremmin viileässä, ja yleensä mansikkarasiat kehotetaankin kiikuttamaan jääkaappiin niin nopeasti kuin mahdollista. Vaikka mansikat säilyvät jääkaapissa huoneenlämpöä paremmin, ne kannattaa nostaa takaisin pöydälle noin tuntia ennen tarjoilua.

Tiesitkö? Kahdeksan mansikkaa sisältää enemmän C-vitamiinia kuin yksi appelsiini. 

Tämä vaihe kannattaa muistaa, sillä mansikoiden aromit pääsevät paremmin oikeuksiinsa silloin, kun ne syödään jääkaappikylmän sijaan huoneenlämpöisenä. Marja siis yksinkertaisesti maistuu paremmalta silloin, kun se on saanut viettää hetken aikaa pöydällä!

Jos aiot syödä mansikat ostopäivänä, kannattaa jääkaappivaihe jättää kokonaan välistä.

Etikkavesi pitää mansikat tuoreina pidempään

Jos jääkaappiisi on päätynyt runsaasti marjoja, yksi helppo konsti pitää marjat tuoreen makuisina on ottaa avuksi valkoviinietikkaa.

Sekoita kulhossa desi valkoviinietikkaa puolta litraa vettä kohden. Laita mansikat veteen muutamaksi minuutiksi ja valuta vesi mansikoista pois siivilän avulla. Säilytä mansikoita siivilässä jääkaapissa.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.