Keittojen pakastamisessa kannattaa olla tarkkana, jotta soppa säilyttää makunsa ja rakenteensa siihen asti, kun se taas sulatetaan.
Viilenevät syyskelit suorastaan huutavat hellalle lämmittäviä keittoja.
Keittoja on myös helppo tehdä kerralla isompi satsi ja pakastaa osa myöhempää herkuttelua varten.
Riippuen siitä, millaista soppaa keittelet, pakastusvaiheessa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka, jotta keitto maistuisi yhtä hyvältä myös sulatettuna ja lämmitettynä.
Lue myös: Viisi syytä, miksi kotona valmistettu keitto epäonnistuu – kiinnitä huomiota näihin vaiheisiin
Raaka-aineet, jotka eivät pidä pakastamisesta
Sileiden sosekeittojen, kuten tomaatti- tai kasvissosekeiton pakastaminen on melko suoraviivaista, eikä vaadi sen enempää ajatusta, kirjoittaa Delish.
Jos keitossa on kuitenkin erilaisia tekstuureja, pakastamisen kanssa kannattaa olla tarkempi, sillä joidenkin raaka-aineiden koostumus ei kestä pakastamista. Pakastaminen ja sulattaminen saattaa tehdä esimerkiksi pavuista, kasviksista ja lihasta hieman mössöä, mutta useimmiten se ei kuitenkaan haittaa.

