Suolakurkut trendaavat nyt hämmentävällä tavalla. Mutta miten suolakurkut ja maustekurkut oikeastaan eroavat toisistaan?
Huomenta Suomessa maisteltiin perjantaina sosiaalisen median trendiherkkuja. Erityisesti nuorempaa väkeä sekä meillä että maailmalla on jo pidemmän aikaa kiinnostanut yllättävä ruoka: suolakurkut.
Tiktokissa valmistetaan kilpaa erilaisia suolakurkkujuomia, ja suolakurkkumehua saatetaan lorauttaa esimerkiksi kokiksen joukkoon.
Suolakurkkuja myydään nykyään jopa yksittäispakatuissa pusseissa erilaisissa mausteliemissä. Jutun yllä olevalta videolta voit katsoa, miten Huomenta Suomen makuraati arvioi tämän oudon tuotteen.
Lue myös: Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle
Suolakurkuissa ei ole etikkaa tai sokeria
Lähetyksessä puheenaiheeksi nousi myös säilöttyjen kurkkujen erilaiset nimitykset. Suolakurkku eli hapankurkku ei ole sama asia kuin maustekurkku.
Suolakurkut valmistetaan hapattamalla eli fermentoimalla. Käymisteitse valmistettuihin suolakurkkuihin syntyy luonnollisia maitohappobakteereja, jotka tekevät hyvää suolistolle. Säilöttyjä kurkkuja perinteisin menetelmin valmistavan Myrttisen mukaan fermentointi
