Insider-sivusto tiedusteli ammattilaiskokeilta pahimpia virheitä mikroruokaa lämmittäessä. Älä tee näin!
Videolla: Muistatko vielä tämän retromainoksen?
Mikroaaltouuni on yksi suomalaiskeittiöiden peruskodinkoneista. Mikroaaltouunit ilmestyivät Suomen markkinoille alun perin 1960-luvulla. Ensimmäiset mikrot olivat kupumallisia ja poikkesivat melkoisesti nykyisistä malleista. Vuonna 1985 vain joka 20. kotitalous omisti mikroaaltouunin, mutta 1980-luvun loppupuolella ne alkoivat yleistyä. Vuonna 1990 mikro oli jo 60 prosentilla suomalaisista kotitalouksista.
Mikroaaltouuni on toden totta kätevä vempele ja joskus siitä voi olla suuri apu ruoanlaiton helpottamisessa ja nopeuttamisessa. Ihan kaikkea mikrossa ei kuitenkaan kannata lämmittää. Ammattilaiskokit listasivat Insider-sivustolle pahimmat mikrovirheet.
Älä lämmitä kaikkea ruokaa kerralla
Kokki ja tv-persoona Amy Riolo muistuttaa, ettei mikroon tulisi tunkea samanaikaisesti erityyppisiä ruokia.
– Lautasellinen erilaisia raaka-aineita mikrossa samanaikaisesti johtaa epätasaiseen lopputulokseen. Osa on ylikypsää ja osa alikypsää, Riolo muistuttaa.
Parempi idea on mikrottaa komponentit yksi kerrallaan ja asetella sitten yhdelle lautaselle.
Älä mikrota minuuttikaupalla sekoittelematta
Yleisin syy sille, että ruoka kypsyy tai lämpenee epätasaisesti on se, että ainesosia ei ole sekoitettu mikrotuksen lomassa.
