Miten valmistetaan täydellisiä perunoita? Insider-sivusto pyysi ammattilaiskokkeja kertomaan tärkeimmät vaiheet perunoiden valmistuksessa. Kun toimit näin, saat takuulla hyviä pottuja.
Videolla: Osaatko keittää varhaisperunat oikein?
Insider-sivusto koosti yhteen kokkien parhaat vinkit perunoiden valmistukseen. Muista tämä listaus aina, kun ostat ja valmistat pottuja!
Valitse oikea lajike
Tietyt perunalajikkeet sopivat paremmin tiettyihin ruokiin kuin toiset. Varmista ensin, sopiiko ruokalajiin jauhoinen vai kiinteä perunalajike. Jos olet soseuttamassa perunaa muusiksi, tai valmistamassa esimerkiksi ranskalaisia, valitse tärkkelyspitoinen ja jauhoinen lajike.
Jos taas teet keittoa, pataa tai vaikka perunasalaattia, kiinteä ja vähän tärkkelystä sisältävä peruna sopii tarkoitukseen paremmin.
Valitse kaupasta laadukkaita ja kolhiintumattomia perunoita
Kaupan perunalaarista kannattaa napata pussiin vain laadukkaita ja yleisilmeeltään ”siistejä” perunoita. Älä siis valitse kolhiintuneita pottuja tai perunoita, jotka ovat alkaneet jo itää. Perunoiden tulee myös tuntua kädessä kiinteiltä, ei pehmenneiltä.