Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinät, maito ja avokado – tiesitkö, myös näitä ruokia voi pakastaa?

Yllättävän moni ruokatuote sopii pakastettavaksi.
Yllättävän moni ruokatuote sopii pakastettavaksi.Shutterstock
Julkaistu 02.04.2018 21:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Yllättävän monia raaka-aineita voi pakastaa ilman, että niiden laatu kärsii. Listasimme ylös joukon ruokia, joiden pakastusmahdollisuuksista sinulla ei todennäköisesti ollut aavistustakaan.

Pakastaminen on helppo ja turvallinen tapa estää monia ruoka-aineita pilaantumasta. Pakastamisella on myös mahdollista säästää selvää rahaa, koska et joudu heittämään ruokaa roskiin. Seuraavan kerran kun jokin seuraavista tuotteista on vaarassa jäädä käyttämättä, kokeile pakastamista. Saatat yllättyä positiivisesti!

1. Avokado

AvokadoSitruunamehu estää avokadoa tummumasta.Lehtikuva

Avokado säilyttää vihreän värinsä, kun sen pinnalle lisää hieman sitruunan tai limen mehua. Lisää hieman sitrushedelmän mehua halkaistun avokadon leikkuupinnalle, tai vaihtoehtoisesti lisää ruokalusikallinen mehua jokaista muussattua avokadoa kohden. Pakasta ilmatiiviissä rasiassa.

2. Pähkinät

pähkinät

Jos ostit ison pussillisen pähkinöitä, etkä aio käyttää kaikkia heti, pakastus on erittäin suositeltava vaihtoehto. Pakastimessa rasvaiset pähkinät säilyvät tavallista pidempää, sillä kylmä estää pähkinöitä härskiintymästä. Huoneenlämmössä pähkinät saattavat härskiintyä jopa muutamassa viikossa.

3. Valkosipuli

valkosipuli

Jos valkosipulisi ehtii aina mennä homeeseen, kokeile seuraavalla kerralla pakastusta. Valkosipulia voi pakastaa monella eri tapaa; kuorineen, pilkottuna tai puristettuna. Valkosipulinkynsiä kannattaa kokeilla pakastaa myös öljyssä, sillä öljy ei jäädy. Tällä tavoin voi käydä nappaamassa tarvitsemasi määrän kynsiä helposti pakkasesta.

4. Kananmunat

kananmuna (1)

Raa'at ananmunat sopivat hyvin pakastettaviksi, kunhan et yritä pakastaa niitä kuorineen. Jäätyessään neste laajenee, jolloin lopputulos voi olla melko ikävä. Ennen pakastusta raakojen kananmunien rakenne kannattaa rikkoa ja seos säilyttää ilmatiiviissä rasiassa. Seos säilyy pakkasessa käyttökelpoisena jopa vuoden ajan.

5. Maito

maito1

Eräpäivä lähestyy, eikä maidolle ole käyttöä. Ratkaisu tähän ongelmaan on pakastus. Maitoa ei kannata pakastaa juonti tarkoitusta varten, mutta jos aiot käyttää maitoa myöhemmin leivontaan tai ruoanlaittoon, tähän pakastettu maito käy mainiosti.

6. Pasta ja riisi

Jos haluat helpottaa arki-iltojasi, riisiä ja pastaa kannattaa keittää reilusti yli tarpeen, ja pakastaa ylijäänyt lisuke annoskokoisiin pakkauksiin. Seuraavan kerran kun kiire painaa, tai et millään jaksaisi keittää lisuketta, pakkasesta löytyy nopea apu.

7. Taikina

taikina

Seuraavan kerran kun leipomishimo iskee, tee kerralla reilu määrä taikina. Ylimääräisen taikinan voit pakastaa ja käyttää myöhemmin vaikkapa yllätysvieraiden kestitsemiseen.

8. Yrtit

Toisin kuin moni luulee, pakastaminen ei vie yrttien maku, vaan pakastettuja ja sulatettuja yrttejä voi käyttää ruoanlaittoon samaan tapaan kuin tuoreitakin. Huuhtele, pyyhi kuivaksi ja pakkaa ilmatiiviiseen pakkaukseen.

Lähde: MittKök    

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Näin saat ruoan säilymään kauemmin ja vältät ylimääräiset kauppareissut7 virhettä, joihin moni sortuu pakastevihannesten kanssa – ethän tee näin?Tiedätkö, mihin "kantohihnaa" hyödynnetään ruoanlaitossa? 11 lyömätöntä niksiä kotikeittiöönYksinkertainen muutos, joka säästäisi ruokalaskustasi huimia summia: Ethän heitä rahaa roskiin?Ruoat, jotka voi myös pakastaa – säästät aikaa ja rahaa Yksinkertaisella muutoksella säästäisit ruokalaskussa huomattavasti – ethän heitä rahaa roskiin?
RuoanlaittoPakastaminenMaitoPähkinätAvokadoMakuja
Pähkinöiden sisältämä rasva tekee niistä helposti pilaantuvia.
Shutterstock

Valkosipulin voi myös pakastaa kuorineen.
Shutterstock

Kananmuna kannattaa säilöä raakana.
Lehtikuva

Maito säilyy pakkasessa muutaman kuukauden.
Shutterstock

Annospakastetut riisit pelastavat kiireisen päivän.

Valmiilla taikinalla kestitset yllätysvieraat.
Shutterstock

Yrttejä voi pakastaa niin sellaisenaan kuin vaikkapa yrttivoihin upotettuna.
Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"