Mahtava arkiruokakikka! Kari Aihinen paljastaa, miten kasvikset saa maistumaan superhyviltä – "Oho, nyt toimii!"

Kaappaus_keittiossa_S7_EPS10_Tampere_Munakoisokeitto
Salaisuus maistuviin kasviksiin esimerkiksi keitossa ovat Kari Aihisen mukaan paahdetut kasvikset. MTV Oy / Ida Kentala

Arkiruokahitti-juttusarjassamme vinkataan helppoja ja nopeita koko perheen ruokasuosikkeja. Nyt kokataan Kari Aihisen vinkkaamaa herkullista kasviskeittoa.

On aika antaa taas estradi lukijoidemme suosikkiohjeille Maikkarin reseptiarkistosta. Arkiruokahitti-juttusarjan reseptien joukkoon mahtuu kaikkea kotikeittiön klassikoista uusiin herkkuruokiin. Oletko jo testannut esimerkiksi supersuosittua lohipastaa, Sadun mahtavia kalapuikkoja, törkeän hyvää Harri Syrjäsen kantarellipastaa tai Hannan nerokasta versiota pinaattiletuista?

Nyt on aika taikoa kasviksista makoisa keitto.

Näin kasvisten maku paranee helposti – testaa helppo keitto

Kaappaus keittiössä -kauden jaksossa vierailtiin viime vuonna tamperelaisen pariskunnan Minervan ja Juhon luona. Lähtökohdat erityisesti Minervan kohdalla olivat melko ankeat: Minerva vihasi ruoanlaittoa ja hänen ruokavalionsa oli yksipuolinen. Minerva ei ennen Kari Aihisen saapumista voinut kuvitellakaan syövänsä esimerkiksi munakoisosta valmistettuja ruokia. Niinpä Kape päätti murtaa naisen ennakkoluulot kyseistä raaka-ainetta kohtaan. 

– Lähdetään liikkeelle siitä, että kun se munakoiso oli sun inhokki, niin tänään Aihinen näyttää, miten tehdään superhyvä munakoiso, Aihinen totesi ohjelmassa.

Pariskunta pääsi valmistamaan munakoisosta muun muassa munakoiso-linssikeittoa sekä munakoisokaviaaria. Hyvän munakoison salaisuus on sen paahtaminen uunissa. Tämä Kapen niksi toimii lähes mihin tahansa muuhunkin kasvikseen. Jos kasviksen paahtaa uunissa mausteiden kera ja sitten soseuttaa keitoksi, maku on parempi kuin keittäessä.

– Oho, nyt toimii munakoiso, Juho totesi munakoisoruokaa maistettuaan.

– Ai vitsi joo, ei tuu semmosta limaista. Joo, on kyllä hyvää, Minerva komppasi.

Nappaa ohje Kapen vinkkaamaan keittoon: Paahdettu linssi-munakoisokeitto

Katso myös video: Kekseliäs kesäkurpitsavinkki villitsi suomalaiset: Testaa suositut kesäkurpizzat!

0:29
Joko testasit kesäkurpizzat?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja