Esimerkiksi parmesaanissa käytetyn juoksutteen alkuperä yllättää vuodesta toiseen.
Parmesaani-juuston valmistustapa on jälleen yllättänyt netissä. Esimerkiksi parmesaani-juustossa saatetaan käyttää juoksutetta, jonka valmistamiseen käytetään vasikkaa.
Perinteisesti juoksute eristetään nuoren vasikan mahasta, tarkemmin mahalaukun palasista. Sitä voi kuitenkin valmistaa myös muilla tavoin, esimerkiksi mikrobeista.
Ruokavirasto kertoo sivullaan, että juoksute on eläinperäinen elintarvikkeiden valmistusaine, tarkemmin teurastuksen sivutuote. Samanlaisia sivutuotteita ovat myös aminohapot, liivate ja tali.
Lue myös: Sari keksi, miten voi säästää huomattavasti juusto-ostoksilla
"Pilasin kasvissyöjä-työkaverini elämän"
Jotkut tunnetut juustobrändit on suojattu D.O.- nimikkeellä. Termi tulee sanoista designation of origin. Nimikettä kantava juusto tulee valmistaa täsmälleen tietynlaisella valmistustavalla. Parmigiano Reggiano eli parmesan-juusto on yksi tunnetuimmista suojatuista juustobrändeistä.
– Pilasin kasvissyöjä-työkaverini elämän kertoessani, että parmesaanissa on juoksutetta, todetaan.
