Testasimme Jennin kahden ainesosan "pikajuuston" – hämmentävän hyvä lopputulos

Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto yllättää 0:50 Kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto yllättää
KATSO VIDEO: Näin helposti valmistuu kahden ainesosan kasviperäinen "pikajuusto".

Itse tehty kasvipohjainen "juusto" eli vuusto villitsee kotikokkien keskuudessa. Testasimme hitiksi nousseen ohjeen ja lopputulos todella yllätti.

Sosiaalisen median kasvis- ja vegaaniruokaryhmissä on innostuttu kasvipohjaisesta "juustosta". Vegaanista "juustoa" eli vuustoa pystyy valmistamaan kotona todella helposti vain muutamasta ainesosasta.

Yksinkertaisimmassa ohjeessa raaka-aineita on tasan kaksi: ruokakerman kaltainen juustonmakuinen kauraruoka sekä maustehyllyistä löytyvä agar agar -hyytelöimisjauhe. 

Jennin älynväläys

Ohjeen jakoi vegaaniruokaryhmässä alun perin Jenni Hildén, joka ideoi kaurapohjaisen vuuston kotikeittiössään. 

– Ihmettelen, miten kukaan muu ei ollut keksinyt sitä jo. Halusin tehdä vegaanista juustoa, jossa ei ole käytetty kovaa kookosrasvaa ja niin paljoa suolaa, Jenni kertoo MTV Uutisille.

Jennin perheessä on noudatettu vegaaniruokavaliota jo yli 10 vuoden ajan. Vuustossa käytettävä ruokakerman kaltainen juustonmakuinen kauraruoka on perheen keittiössä kovassa käytössä.

– Se on sellainen, mitä lisään moneen ruokaan. Lapset söisivät varmasti vaikka pikkukiviä, jos siinä olisi kyseistä tuotetta, Jenni nauraa.

Vuustoa voi myös tuunata erilaisin maustein ja lisätä joukkoon esimerkiksi hieman suolaa. Jenni itse oon tuunannut ohjetta korvaamalla osan kauraruoasta kaurajuomalla ja lisäämällä joukkoon soijalesitiiniä. 

– Sitä voi varioida loputtomasit. Voi tehdä vaikka chilin makuista valkosipulivuustoa. 

Parempaa kuin kaupan tuotteet? Testasimme kahden ainesosan vuuston

Somessa tätä simppeliä vuustoa ylistetään vuolaasti. Ohjetta suitsutetaan simppeliksi ja lopputulosta herkulliseksi. Monen mielestä tämä yksinkertainen "kotijuusto" hakkaa kaupan vegaaniset vaihtoehdot mennen tullen.

Voiko lopputulos todella olla juustonkaltainen? Päätimme antaa hittiohjeelle mahdollisuuden ja testasimme kahden ainesosan vuuston. 

Kasvipohjainen "pikajuusto" yllätti positiivisesti: sen valmistaminen oli todella helppoa, koostumus juustomainen ja makukin suorastaan hämmentävän hyvä. Makua ja koostumusta voisi tosiaan kuvailla juustonkaltaiseksi, vaikka ei tuote sokkotesteissä varmasti todellisia juustofaneja hämäisi. Ruisleivän päällä vuuston maku muistutti hieman sulatejuustoa.

Katso videolta, miten kahden ainesosan "pikajuusto" eli vuusto valmistuu. 

Juttua muokattu 4.4.2024 klo 13.04: Lisätty alkuperäisen ohjeen tekijä sekä hänen kommenttinsa. Otsikkoon lisätty Jennin nimi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat