Sinihomejuusto keksittiin puolivahingossa eteläranskalaisessa luolassa.
Home on yleisesti ottaen jotain sellaista, mistä tulisi olla huolissaan – varsinkin jos sitä löytää mustina pilkkuina kylpyhuoneesta tai karvaisen vihreänä kerroksena jogurtin pinnasta.
Sunnuntaina 1.12. julkaistavassa Halpa vs. kallis -jaksossa maistellaan kauppojen sinihomejuustoja. Löydät jakson MTV Katsomosta.
Toisaalta esimerkiksi lääketieteessä ja ruoassa homeella on kuitenkin melko oleellinen rooli, eikä monia yleisesti käytettyjä raaka-aineita ja ruokia edes olisi ilman hometta, kirjoittaa The Guardian.
Tarina paimenesta ja unohtuneesta eväsleivästä
Luonnollisesti homejuustoissa ja erityisesti sinihomejuustossa home on sangen näkyvä ja myös herkullinen elementti.
Sinihomejuuston syntyhistoria on hieman hämärän peitossa. Tarinan mukaan eteläranskalainen paimen Roquefortin kylästä unohti 600-luvulla lampaanjuustoa sisältäneen eväsleipänsä luolaan, sillä hänen keskittymistään haittasi paikallinen tyttö, The Guardian kertoo.

