Euroopan unionin myöntämän luvan mukaan fetaksi saa kutsua ainoastaan Kreikassa lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua juustoa. Aidon fetan tunnistaa nimen lisäksi pakkauksesta löytyvästä kirjainyhdistelmästä.
Videolla esitellään ruoat, jotka aiheuttavat eniten riippuvuutta. Juusto on yksi niistä.
Ruokakauppojen juustotarjonta saattaa saada monen kuluttajan pään pyörälle. Jos haluat lisätä salaattiisi aitoa fetaa, kannattaa kiinnittää huomiota pakkaukseen.
Juustoasiantuntija Julie Harbuttin mukaan aidon tuotteen tunnistaa pakkauksesta löytyvästä PDO-kirjainyhdistelmästä. Kirjainyhdistelmä takaa, että tuote on Kreikassa lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettua juustoa.
Viineissä ja juustoissa on yllättävän paljon samaa
Fetaksi saa kutsua ainoastaan lampaanmaidosta valmistettua juustoa, jossa vuohenmaidon osuus saa olla korkeintaan 30 prosenttia.
Mutta miten aito feta ja fetan kaltainen salaattijuusto oikein eroavat toisistaan?
Asiantuntija kehottaa suhtautumaan juustoihin samaan tapaan kuin viineihin.
– Aivan kuten viineissäkin, maku on seurausta maaperästä, ilmastosta, geologiasta, maantieteestä, mikroilmastosta ja eläimen rodusta ja lajista, Harbutt selittää.
