Sari keksi, miten voi säästää huomattavasti juusto-ostoksilla

Juustoraaste juusto Sari
Shutterstock/Sarin kotialbumi

Tiesitkö, että juustoakin voi pakastaa? Voit säästää rahaa erityisesti silloin, kun tarvitset juustoraastetta.

Sari vinkkasi Facebookin suositussa säästöryhmässä kikan, jonka avulla hän kertoo säästävänsä juusto-ostoksilla. 

– Juustoraaste on kallista. Ostan alesta aina kokonaisia juustoja ja raastan pakkaseen, Sari kertoi ryhmässä.

Näppäriä annospusseja

Sari raastaa juustoja valmiiksi annospusseihin niin, että hänen teini-ikäiset lapsensa voivat ottaa pakastimesta valmista raastetta esimerkiksi tortillojen täytteeksi. 

Sarin vinkki on kerännyt runsaasti kiitosta Facebook-ryhmässä. Jotkut ovat kuitenkin epäilleet sitä, ettei juusto ehkä kestäisi kovin hyvin pakastamista.

– Meillä ainakaan ei juusto ole mennyt miksikään – sitä on jo vuosia raastettu pakkaseen. Eikä se siellä kauaa yleensä ehdi olla, kun kolme teiniä sieltä kaivaa ne käyttöön, Sari kertoo MTV Uutisille. 

Pizzaraasteella ja juustoraasteella on eroa

Ryhmässä myös muistutetaan, että joidenkin valmiiden juustonkaltaisten raasteiden joukkoon lisätään ainesosia, joita ei palajuustoissa ole. Raasteissa voi olla esimerkiksi palmuöljyä tai selluloosaa. 

Valion mukaan juuston pakastusajaksi suositellaan korkeintaan kolmea kuukautta. Sulata juusto jääkaapissa ja käytä mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

Joissain pizzaraasteissa itse juustoa on noin puolet tuotteesta – loput voi olla juustonkaltaista kasvirasvavalmistetta. Tuotteen nimi yleensä paljastaa jotain tuotteen sisällöstä. Pizzajuustoraaste on juustoa, mutta pelkkä pizzaraaste sisältää muutakin. 

Joka tapauksessa, kokonaisen juustopalan ostaminen ja itse raastaminen tulee usein halvemmaksi kuin valmiin raasteen käyttö. 

Muista neuvo myös parmesaaniostoksilla

Moni kertoo säästöryhmässä ostavansa palajuustoja kauppojen ilta-alesta, raastavansa ne ja pakastavansa myöhempää käyttöä varten.

Neuvo kannattaa pitää mielessä myös esimerkiksi hintavamman parmesaanin osalta. Myös parmesaania voi pakastaa pienissä annospusseissa raasteena, ja käyttää sitten ruoanlaitossa tai lisukkeena.

Katso myös video: Nerokas niksi juuston höyläämiseen!

Nerokas niksi juuston höyläämiseen! Jere testasi 0:55
Jere testasi kikan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!