Vaahdotettuun fetaan törmää nyt monissa ruokaohjeissa. Oletko hoksannut käyttää fetaa näin?
Fetajuusto on suomalaisille tuttu raaka-aine. Sitä murustellaan muun muassa erilaisiin salaatteihin tai herkutellaan jätti-ilmiöksi nousseessa uunifetapastassa. Kreikkalainen fetajuusto on nimisuojattu tuote, ja tämän takia kaupoissa saattaa törmätä fetan lisäksi myös niin sanottuihin salaattijuustoihin.
Lue myös: Onko feta oikeasti parempaa kuin salaattijuusto? Tässä tuotteiden todellinen ero
Fetan murustaminen tai uunissa paistaminen eivät suinkaan ole ainoita tapoja käyttää fetaa ruoanlaitossa. Monissa ruokaohjeissa törmää nyt trendikkääseen vaahdotettuun fetaan.
Testaa trendikäs vaahdotettu feta
Fetavaahdon valmistaminen on hyvin simppeliä: murusteltu feta yhdistetään yleensä kreikkalaisen tai turkkilaisen jogurtin kanssa ja tämän jälkeen vaahdotetaan esimerkiksi sauvasekoittimella. Joissain ohjeissa käytetään jogurtin sijaan tuorejuustoa.
Vaahdotettu feta sopii lisukkeeksi esimerkiksi monille kasviksille. Klassinen yhdistelmä on tietysti feta ja tomaatit.
Ruotsalaislehti Aftonbladetin ruokasivuilla vinkataan sen sijaan ohje, jossa vaahdotettua fetaa yhdistetään vesimelonin kanssa.
Vaahdotettua fetaa ja vesimelonia
Tällainen annos ohjeella valmistuu. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.
300 g fetajuustoa
½ dl turkkilaista jogurttia
n. puolikas vesimeloni
tuoretta basilikaa hienonnettuna
½ dl pistaasipähkinöitä
Balsamicoa
Hunajaa
- Sekoita turkkilainen jogurtti ja fetajuusto esimerkiksi sauvasekottimella "vaahdoksi". Levitä isolle lautaselle.
- Leikkaa vesimeloni kuutioiksi ja asettele kuutiot fetavaahdon päälle.
- Valuta päälle hunajaa ja balsamicoa. Ripottele päälle myös karkeasti rouhittuja pistaasipähkinöitä ja hienonnettua basilikaa.
Katso myös: Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni
1:28Näin vesimeloni kannatta pilkkoa