Älä mene lankaan! Yksi seikka juustopaketissa paljastaa, onko parmesaanisi aitoa

Emmental-juusto on premium-tuote Yhdysvalloissa 0:35 Emmental-juusto on premium-tuote Yhdysvalloissa
Videolla kerrotaan emmental-juuston maailmanvalloituksesta.

Parmesaanipaketti kannattaa tutkia tarkkaan, sillä läheskään kaikki parmesaanina myytävät tuotteet eivät ole aitoa tavaraa.

Ruokakauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan erilaisempia juustoja, ja tämä näky saattaa saada kuluttajien päät pyörälle.

Jos haluat ostaa ruokaasi tai juustolautasellesi aitoa parmesaanijuustoa, kannattaa juustopaketti tutkia tarkkaan. Eräs seikka nimittäin paljastaa, onko juustosi todella sitä mitä luulit ostavasi.

Pelkkä "parmesaani" paketissa ei kerro mitään

Italialainen DOC (Denominazione di Origine controllata) määrittelee sen, missä ja miten parmesaania saa valmistaa. Jos juustosi kuoreen on painettu sanat ”Parmigiano Reggiano”, kyseessä on aito parmesaani.  

Tämä tarkoittaa sitä, että millä tahansa muulla nimellä, kuten pelkkä Parmesan tai Reggiano, myytävät juustot eivät ole aitoa parmesaania. Nämä niin sanotusti väärennetyt juustot voivat maistua samalta kuin aidot tuotteet, mutta eivät läheskään aina. 

Jos haluat taata ruokasi herkullisuuden, riskiä ei välttämättä kannata ottaa. 

Varo valmiita juustoraasteita

Foodbeast-sivustolla suositellaan olemaan tarkkana myös raastettujen tuotteiden kanssa ja raastamaan juusto valmiiden tuotteiden sijaan itse.

Sen lisäksi, että itse raastettu juusto maistuu paremmalta, se myös sulaa ruoissa paremmin kuin pussissa kuivunut juustoraaste.

Itse raastamalla varmistat lisäksi, ettei ruokaasi päädy ylimääräisiä ainesosia, kuten selluloosaa tai turhia lisäaineita.    

Lähde: FoodBeast

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat