Älä mene lankaan! Yksi seikka juustopaketissa paljastaa, onko parmesaanisi aitoa
Parmesaanipaketti kannattaa tutkia tarkkaan, sillä läheskään kaikki parmesaanina myytävät tuotteet eivät ole aitoa tavaraa.
Ruokakauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan erilaisempia juustoja, ja tämä näky saattaa saada kuluttajien päät pyörälle.
Jos haluat ostaa ruokaasi tai juustolautasellesi aitoa parmesaanijuustoa, kannattaa juustopaketti tutkia tarkkaan. Eräs seikka nimittäin paljastaa, onko juustosi todella sitä mitä luulit ostavasi.
Pelkkä "parmesaani" paketissa ei kerro mitään
Italialainen DOC (Denominazione di Origine controllata) määrittelee sen, missä ja miten parmesaania saa valmistaa. Jos juustosi kuoreen on painettu sanat ”Parmigiano Reggiano”, kyseessä on aito parmesaani.
Tämä tarkoittaa sitä, että millä tahansa muulla nimellä, kuten pelkkä Parmesan tai Reggiano, myytävät juustot eivät ole aitoa parmesaania. Nämä niin sanotusti väärennetyt juustot voivat maistua samalta kuin aidot tuotteet, mutta eivät läheskään aina.
Jos haluat taata ruokasi herkullisuuden, riskiä ei välttämättä kannata ottaa.
Varo valmiita juustoraasteita
Foodbeast-sivustolla suositellaan olemaan tarkkana myös raastettujen tuotteiden kanssa ja raastamaan juusto valmiiden tuotteiden sijaan itse.
Sen lisäksi, että itse raastettu juusto maistuu paremmalta, se myös sulaa ruoissa paremmin kuin pussissa kuivunut juustoraaste.
Itse raastamalla varmistat lisäksi, ettei ruokaasi päädy ylimääräisiä ainesosia, kuten selluloosaa tai turhia lisäaineita.
Lähde: FoodBeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje