Älä mene lankaan! Yksi seikka juustopaketissa paljastaa, onko parmesaanisi aitoa
Parmesaanipaketti kannattaa tutkia tarkkaan, sillä läheskään kaikki parmesaanina myytävät tuotteet eivät ole aitoa tavaraa.
Ruokakauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan erilaisempia juustoja, ja tämä näky saattaa saada kuluttajien päät pyörälle.
Jos haluat ostaa ruokaasi tai juustolautasellesi aitoa parmesaanijuustoa, kannattaa juustopaketti tutkia tarkkaan. Eräs seikka nimittäin paljastaa, onko juustosi todella sitä mitä luulit ostavasi.
Pelkkä "parmesaani" paketissa ei kerro mitään
Italialainen DOC (Denominazione di Origine controllata) määrittelee sen, missä ja miten parmesaania saa valmistaa. Jos juustosi kuoreen on painettu sanat ”Parmigiano Reggiano”, kyseessä on aito parmesaani.
Tämä tarkoittaa sitä, että millä tahansa muulla nimellä, kuten pelkkä Parmesan tai Reggiano, myytävät juustot eivät ole aitoa parmesaania. Nämä niin sanotusti väärennetyt juustot voivat maistua samalta kuin aidot tuotteet, mutta eivät läheskään aina.
Jos haluat taata ruokasi herkullisuuden, riskiä ei välttämättä kannata ottaa.
Varo valmiita juustoraasteita
Foodbeast-sivustolla suositellaan olemaan tarkkana myös raastettujen tuotteiden kanssa ja raastamaan juusto valmiiden tuotteiden sijaan itse.
Sen lisäksi, että itse raastettu juusto maistuu paremmalta, se myös sulaa ruoissa paremmin kuin pussissa kuivunut juustoraaste.
Itse raastamalla varmistat lisäksi, ettei ruokaasi päädy ylimääräisiä ainesosia, kuten selluloosaa tai turhia lisäaineita.
Lähde: FoodBeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka