Parmesanjuuston valmistajat taistelevat nyt juustoväärennöksiä vastaan ennennäkemättömin keinoin.
Seuraavan kerran, kun ostat ja syöt parmesanjuustoa, saatat tietämättäsi nielaista mikrosirun, kertoo muun muassa The Wall Street Journal.
Aidon Parmigiano-Reggianon eli parmesanjuuston valmistajat ovat nimittäin ryhtyneet upottamaan syötäviä mikrosiruja noin 38 kilon painoisiin juustokiekkoihinsa. The Wall Street Journalin mukaan juustoihin upotettavat mikrosirut ovat vain hiekanjyvän kokoisia.
Lue myös: Älä mene lankaan! Yksi seikka paljastaa, onko parmesaanijuustosi aitoa
Mikrosirut uusi keino suojautua väärennöksiltä
Kyseessä on juustovalmistajien keino suojautua väärennöksiltä. Aidolla ja alkuperäisellä parmesanjuustolla on EU:n nimisuoja. Parmigiano-Reggiano on valmistettava tietyllä alueella Pohjois-Italian Emilia Romagnan alueella ja erityisiä tuotantostandardeja ja -tekniikoita noudattaen. Juustoa kypsytetään vähintään vuoden ajan.
