Caesarsalaatti on monien yllätykseksi kotoisin Meksikosta.
Caesarsalaatti on niin ravintoloiden listoilta kuin kauppojen tiskeiltä tuttu klassikko. Suosikkisalaatin voisi nimen perusteella helposti yhdistää Julius Caesariin, mutta todellisuudessa ruokalajilla ei ole mitään tekemistä antiikin Rooman kanssa.
Mikä sitten on caesarsalaatin historia ja mistä sen nimi tulee?
Lue myös: Säästä rahaa nerokkaalla salaattiniksillä: "Muuttanut totaalisesti tapani tehdä salaattia"
Näin caesarsalaatti alun perin syntyi
Italiasta Yhdysvaltoihin 1910-luvulla muuttanut Cesar Cardini pyöritti ravintolabisnestä ensin Sacramentossa ja myöhemmin San Diegossa. Kieltolaki sai kuitenkin ravintoloitsijan siirtämään bisneksensä rajan taakse Meksikon Tijuanaan.
Cardinin tytär on kertonut isänsä Cesarin keksineen kuuluisan caesarsalaatin 4. heinäkuuta vuonna 1924.
Tarinan mukaan perheen Caesar’s-ravintolassa oli Yhdysvaltain itsenäisyyspäivän vuoksi niin kova ruuhka, että keittiöstä oli loppumassa monet ainekset. Kiireessä Cesar Cardini improvisoi asiakkaille salaatin, joka sisälsi ainakin romaine-salaattia, krutonkeja, parmesaania, kananmunankeltuaista, Worcestershire-kastiketta ja oliiviöljyä. On myös väitetty, että salaatin takana olisi ollut Cesarin veli Alex.