Täydellinen käyttötapa kahville – oletko jo kokeillut tätä?
Aurinkoisena päivänä maistuu piristävän raikas kahvijääpuikko. Kokeile erilaisia makuyhdistelmiä!
Kahvin voi nauttia myös kylmänä, jopa jäisenä. Kahvista tehty mehujää on täydellinen herkku kuumana kesäpäivänä.
Tarvitset vain mehujäämuotteja, kahvia ja sokeria. Vaihtelua jäädytettyyn kahviin saat käyttämällä esimerkiksi kermaa, kaakaota tai vaniljajäätelöä.
Kahvijääpuikon voi tehdä tavallisesta keitetystä kahvista, mutta maukkain lopputulos syntyy kylmäuutetusta kahvista. Katso kylmäuutetutun kahvin resepti täältä.
Kahvi kannattaa jäähdyttää hyvin jääkaapissa ennen pakastamista. Tämä lyhentää pakastusaikaa ja parantaa jäädykkeen koostumusta.
Kokeile esimerkiksi näitä Mashablen reseptejä:
Kermainen kahvipuikko
Sekoita kaksi osaa vahvaa jääkahvia ja yksi osa sokerilla maustettua kermaa. Sekoita hyvin ja jäähdytä ennen pakastamista.
Mantelimaitopuikko
Sekoita yksi osa vahvaa jääkahvia ja yksi osa maustamatonta mantelimaitoa. Lisää sokeria oman makusi mukaan. Voit lisätä halutessasi myös tilkan vaniljaesanssia tai vaniljasokeria.
Jäädyttämisen jälkeen sivele puikot veden ja siirapin seoksella ja kuorruta mantelilastuilla.
Mokkapuikko
Sekoita kaksi osaa vahvaa jääkahvia ja yksi osa kaakaojuomaa. Jäähdytä hyvin ennen pakastamista.
Vaniljainen kahvipuikko
Sekoita yksi osa vahvaa jääkahvia ja yksi osa vaniljajäätelöä. Jäähdytä hyvin ennen pakastamista.
Kookos-kahvipuikko
Sekoita yksi osa kookosmaitoa ja kaksi osaa vahvaa jääkahvia. Makeuta juoma siirapilla, hunajalla tai tomusokerilla. Jäähdytä hyvin ennen pakastamista. Valmiin puikon voi kuorruttaa halutessaan kookoshiutaleilla.
Lähde: Mashable
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan