Tätä aliarvostettua pakasteruokaa sinunkin pitäisi syödä useammin – hyvä ja halpa terveyspommi!

1:59 Legendaarisen helsinkiläisravintolan munakasta ylistetään – et ikinä arvaa, mistä se tehdään
Tämäkin herkku syntyy pakasteista! Videolla näytetään, miten ylistetty espanjalainen munakas valmistetaan.

Kaupan pakastealtaasta kannattaa napata mukaansa pakasteherneitä. Halpa ja hyvä terveyspommi sopii moneen ruokalajiin. Kaikki eivät kuitenkaan pakasteherneistä innostu, minkä vuoksi Yahoo-sivusto nimeää tuotteen aliarvostetuimmaksi pakasteruoaksi.

Pakastevihanneksilla on turhaan huono maine. Kasvispakasteet ovat monesti tuoreen veroisia tai jopa parempia terveellisyytensä puolesta. Lisäksi ne helpottavat arkea, säästävät rahaa ja auttavat pienentämään ruokahävikkiä.

Ravitsemuksellisilta arvoiltaan yksi pakastealtaan parhaista tuotteista on herne. Edullinen hernepussi pitää sisällään mukavan määrän kuituja ja proteiineja, jotka tuovat kylläisyyden tunnetta ja auttavat painonhallinnassa. Lisäksi herneissä on kivennäisaineita ja vitamiineja, kuten A-, C- ja K-vitamiineja.

Pakasteherneet sopivat moneen eri ruokaan

Vähänlaisesti energiaa sisältävät pakasteherneet sopivat mainiosti monenlaisiin suolaisiin ruokiin kuitu- ja proteiinipitoisuutta sekä makua tuomaan. Lisää herneitä esimerkiksi salaatteihin, pasta-annoksiin, riisi- ja wokkiruokiin, munakkaisiin sekä patoihin. Herneet toimivat oivallisena lisukkeena sellaisenaan vaikka kanan kanssa.

Myös Rouva Kasviksena tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen on hehkuttanut pakasteherneitä ”tuoreen veroisiksi” ja ”loistavaksi tuotteeksi”.

Lähteet: Yahoo, Fineli

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja