Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yleinen säilytyspaikka vihanneksille jääkaapissa onkin kaikista pahin: "Älkää ikinä laittako sinne mitään vihreää"

8:06Ruokahävikki kuriin
Julkaistu 11.09.2017 17:30

MTV LIFESTYLE

Huomenta Suomessa keskusteltiin maanantaina alkavasta Hävikkiviikosta ja selvitettiin muun muassa, miten kasviksia kannattaa kotikeittiössä säilyttää säilyvyyden maksimoimiseksi.

Suomalaiset heittävät vuosittain yli 23 kiloa ruokaa roskiin. Tästä määrästä suuri osa olisi täysin syömäkelpoista ruokaa. Hävikkiä saa kotikeittiössä pienennettyä helposti esimerkiksi ruokalistan suunnittelulla sekä raaka-aineiden sataprosenttisella hyödyntämisellä. Elintarvikkeiden käyttöikää voi myös pidentää säilyttämällä niitä oikein.

Jääkaapin vihanneslokero ei välttämättä paras säilytyspaikka

Hävikkiruokaravintola Loopin keittiömestari Pauli Hakala muistutti maanantaina Huomenta Suomessa, ettei esimerkiksi vihanneksia kannata säilyttää jääkaapissa liian kylmässä.

– Kasviksia ei kannata laittaa jääkaapin vihanneslokeron takanurkkaan. Älkää ikinä laittako sinne mitään vihreää, Hakala sanoo.

Syy tähän on yksinkertainen: paikka on liian kylmä kasviksille, jolloin ne lopettavat yhteyttämisen ja alkavat hajoamaan. Hakala suositteleekin säilyttämään vihanneksia mieluummin hieman lämpimämmissä olosuhteissa.

– Eiväthän kasvikset luonnollisestikaan ole missään kylmässä. Niitä tulisi säilyttää mieluummin hieman korkeammassa lämpötilassa kuin +2 tai +4. Silloin ne pysyvät parempana ja mehukkaampana ja nähdään, alkavatko ne oikeasti pilaantumaan vai onko se jääkaapin aiheuttamaa.

Lisää aiheesta:

Kuinka monta päivää makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäTiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänKuinka kauan makaronilaatikko säilyy jääkaapissa? Asiantuntija muistuttaa riskistäAsiantuntijan vinkit elintarvikkeiden säilymiseen helteellä – näin sijoitat kylmäkallet oikeinTee yksi muutos ostoskoriin: Näin ruokaostoksesi voivat maksaa jopa puolet vähemmänKuinka monta päivää voi syödä liha-makaronilaatikkoa, joka on tehty jauhelihan viimeisenä käyttöpäivänä?
VihanneksetRuoanlaittoHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 8.10.19:47
    Mainonta

    K-kauppa vihjaili meloneista – sai huomautuksen

  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli