Yleinen säilytyspaikka vihanneksille jääkaapissa onkin kaikista pahin: "Älkää ikinä laittako sinne mitään vihreää"

8:06 Ruokahävikki kuriin

Huomenta Suomessa keskusteltiin maanantaina alkavasta Hävikkiviikosta ja selvitettiin muun muassa, miten kasviksia kannattaa kotikeittiössä säilyttää säilyvyyden maksimoimiseksi.

Suomalaiset heittävät vuosittain yli 23 kiloa ruokaa roskiin. Tästä määrästä suuri osa olisi täysin syömäkelpoista ruokaa. Hävikkiä saa kotikeittiössä pienennettyä helposti esimerkiksi ruokalistan suunnittelulla sekä raaka-aineiden sataprosenttisella hyödyntämisellä. Elintarvikkeiden käyttöikää voi myös pidentää säilyttämällä niitä oikein.

Jääkaapin vihanneslokero ei välttämättä paras säilytyspaikka

Hävikkiruokaravintola Loopin keittiömestari Pauli Hakala muistutti maanantaina Huomenta Suomessa, ettei esimerkiksi vihanneksia kannata säilyttää jääkaapissa liian kylmässä.

– Kasviksia ei kannata laittaa jääkaapin vihanneslokeron takanurkkaan. Älkää ikinä laittako sinne mitään vihreää, Hakala sanoo.

Syy tähän on yksinkertainen: paikka on liian kylmä kasviksille, jolloin ne lopettavat yhteyttämisen ja alkavat hajoamaan. Hakala suositteleekin säilyttämään vihanneksia mieluummin hieman lämpimämmissä olosuhteissa.

– Eiväthän kasvikset luonnollisestikaan ole missään kylmässä. Niitä tulisi säilyttää mieluummin hieman korkeammassa lämpötilassa kuin +2 tai +4. Silloin ne pysyvät parempana ja mehukkaampana ja nähdään, alkavatko ne oikeasti pilaantumaan vai onko se jääkaapin aiheuttamaa.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja