Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakasteruoka, jota parjataan turhaan: ”Tuoreen veroista ja aivan loistava tuote”

Rouva Kasviksen mukaan esimerkiksi pakasteherneet ovat loistava tuote.
Rouva Kasviksen mukaan esimerkiksi pakasteherneet ovat loistava tuote. Shutterstock
Julkaistu 18.09.2017 14:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Rouva Kasviksenakin tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalouspettaja Pirjo Toikkanen toivoisi, että suomalaiset löytäisivät kasvikset entistä laajemmin. Kasvispakasteitakaan ei tulisi aliarvioida. 

Rouva Kasviksen parhaat -kirjan (Otava, 2017) juuri julkaissut Pirjo Toikkanen toivoisi suomalaisten inspiroituvan kunnolla kasviksista. Kasvisten värimaailmaa voitaisiin vielä laajentaa, sillä me suomalaiset syömme kasviksemme melko yksipuolisesti: porkkanat, kurkut ja tomaatit kyllä maistuvat, mutta monia muita satokauden herkkuja ei osata tai uskalleta käyttää.

– Toivoisin, että suomalaiset innostuisivat nauttimaan kasvisten ulkonäöstä, värikkyydestä, muodosta ja tuntumasta käsissä. Kun niistä innostuu ja motivoituu, ruoanlaitto on ilo. Eivät kasvikset ole kalliita eivätkä työläitä valmistaa, Rouva Kasvis muistuttaa. 

vihannekset
Rouva Kasvis kannustaa valitsemaan enemmän väriä lautaselle!Shutterstock

Kasviksia voi ostaa myös pakasteena – tai valmiiksi pilkottuna

Kaikkea ei aina edes tarvitse ostaa tuoreena: myös kasvispakasteisiin voi tarttua hyvällä omalla tunnolla. 

– Esimerkiksi pakasteherneet ovat tuoreen veroisia ja aivan loistava tuote. Ja pinaatti myös!

Kauppojen hyllyille on alkanut ilmestyä myös valmiiksi pilkottuja ja pakattuja kasvissekoituksia. Nekin ovat Rouva Kasviksen mielestä hyvä vaihtoehto erityisesti pienissä talouksissa. 

– Ne ovat todella käteviä, kun on monta kasvista samassa paketissa, eikä jää hävikkiä kotona. Ihan ilolla tervehdin näitä arjen helpottajia, Toikkanen nauraa. 

Pirjo Toikkanen julkaisi juuri Rouva Kasviksen parhaat -kirjan (Otava, 2017), joka kokoaa yhteen herkullisia reseptejä jokaiseen vuodenaikaan satokautta kunnioittaen. Reseptit sisältävät monipuolisesti kasviksia mutta myös lihaa, kalaa, munaa, maitovalmisteita ja hyviä kasviproteiinien lähteitä.

Rouva Kasviksen parhaat kansi

Enemmän arvostusta kaaleille

Monilla jäävät esimerkiksi isot kurpitsat ja kaalit kauppaan niiden jättimäisen koon vuoksi. Kauppiaalta voi kuitenkin kysyä, voisiko tuotteen puolittaa tai pilkkoa pienempiin osiin – useimmiten se ei ole ongelma. 

Onko Rouva Kasviksen mielessä sitten joku tietty kasvis, jota suomalaisten pitäisi osata arvostaa entistä enemmän? 

–  Koko kaalien ryhmä on sellainen, kun niiitä on niin valtavan paljon. Sieltähän löytyisi vaikka ihan joka päivä joku uusi kaali testattavaksi. Tietysti juuresten ryhmässä ovat myös esimerkiksi eri väriset porkkanat ja punajuuret.

Toikkanen itse yllättyi viime talvena löytäessään kaupasta kotimaista juuripersiljaa. 

– Se oli valtavan hyvää! Laitoin ihan uunijuuresten sekaan, ja se toi hyvää makua ja rakennetta, hän vinkkaa. 

Lisää aiheesta:

Näitä edullisia ruokatuotteita kannattaa nyt ostaa kaupasta: "Kun etsitään fiksuja vaihtoehtoja, nousevat ihan ykköskaartiin"Näitä ruokia kannattaa nyt napata ostoskoriin: Edullisimmillaan ja parhaimmillaan!Ruokakaupassa odottaa nyt todellinen kultakaivos! Nappaa nämä hevi-herkut ostoskoriin: "Yksi maukkaimmista..."Teetkö sinäkin perunalle näin? Kuluttaja: Se on aivan turhaa – lehti selvitti totuuden kasvismyyteistäSuomalaismiesten yleinen ruokavaliomoka: Tee näin ensi kerralla, kun valmistat jotain jauhelihasta – lupa oikaista myös pakastealtaan kautta”Uskomatonta tuhlausta ja tietämättömyyttä!” – heittävätkö suomalaiset todella roskiin tämän syömäkelpoisen ruoan?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:52
    Ruoka

    Mitä päivälliseksi? Tätä Hanna Partanen suosittelee perussalaattiainesten sijaan – "Paljon enemmän kuitua"

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä

  • Eilen14:15
    Ruoka

    Suomalaisten ruokailutavat syynissä: Joka neljäs syö sohvalla

  • Eilen09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"