Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakasteruoka, jota parjataan turhaan: ”Tuoreen veroista ja aivan loistava tuote”

Rouva Kasviksen mukaan esimerkiksi pakasteherneet ovat loistava tuote.
Rouva Kasviksen mukaan esimerkiksi pakasteherneet ovat loistava tuote. Shutterstock
Julkaistu 18.09.2017 14:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Rouva Kasviksenakin tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalouspettaja Pirjo Toikkanen toivoisi, että suomalaiset löytäisivät kasvikset entistä laajemmin. Kasvispakasteitakaan ei tulisi aliarvioida. 

Rouva Kasviksen parhaat -kirjan (Otava, 2017) juuri julkaissut Pirjo Toikkanen toivoisi suomalaisten inspiroituvan kunnolla kasviksista. Kasvisten värimaailmaa voitaisiin vielä laajentaa, sillä me suomalaiset syömme kasviksemme melko yksipuolisesti: porkkanat, kurkut ja tomaatit kyllä maistuvat, mutta monia muita satokauden herkkuja ei osata tai uskalleta käyttää.

– Toivoisin, että suomalaiset innostuisivat nauttimaan kasvisten ulkonäöstä, värikkyydestä, muodosta ja tuntumasta käsissä. Kun niistä innostuu ja motivoituu, ruoanlaitto on ilo. Eivät kasvikset ole kalliita eivätkä työläitä valmistaa, Rouva Kasvis muistuttaa. 

vihannekset
Rouva Kasvis kannustaa valitsemaan enemmän väriä lautaselle!Shutterstock

Kasviksia voi ostaa myös pakasteena – tai valmiiksi pilkottuna

Kaikkea ei aina edes tarvitse ostaa tuoreena: myös kasvispakasteisiin voi tarttua hyvällä omalla tunnolla. 

– Esimerkiksi pakasteherneet ovat tuoreen veroisia ja aivan loistava tuote. Ja pinaatti myös!

Kauppojen hyllyille on alkanut ilmestyä myös valmiiksi pilkottuja ja pakattuja kasvissekoituksia. Nekin ovat Rouva Kasviksen mielestä hyvä vaihtoehto erityisesti pienissä talouksissa. 

– Ne ovat todella käteviä, kun on monta kasvista samassa paketissa, eikä jää hävikkiä kotona. Ihan ilolla tervehdin näitä arjen helpottajia, Toikkanen nauraa. 

Pirjo Toikkanen julkaisi juuri Rouva Kasviksen parhaat -kirjan (Otava, 2017), joka kokoaa yhteen herkullisia reseptejä jokaiseen vuodenaikaan satokautta kunnioittaen. Reseptit sisältävät monipuolisesti kasviksia mutta myös lihaa, kalaa, munaa, maitovalmisteita ja hyviä kasviproteiinien lähteitä.

Rouva Kasviksen parhaat kansi

Enemmän arvostusta kaaleille

Monilla jäävät esimerkiksi isot kurpitsat ja kaalit kauppaan niiden jättimäisen koon vuoksi. Kauppiaalta voi kuitenkin kysyä, voisiko tuotteen puolittaa tai pilkkoa pienempiin osiin – useimmiten se ei ole ongelma. 

Onko Rouva Kasviksen mielessä sitten joku tietty kasvis, jota suomalaisten pitäisi osata arvostaa entistä enemmän? 

–  Koko kaalien ryhmä on sellainen, kun niiitä on niin valtavan paljon. Sieltähän löytyisi vaikka ihan joka päivä joku uusi kaali testattavaksi. Tietysti juuresten ryhmässä ovat myös esimerkiksi eri väriset porkkanat ja punajuuret.

Toikkanen itse yllättyi viime talvena löytäessään kaupasta kotimaista juuripersiljaa. 

– Se oli valtavan hyvää! Laitoin ihan uunijuuresten sekaan, ja se toi hyvää makua ja rakennetta, hän vinkkaa. 

Lisää aiheesta:

Näitä edullisia ruokatuotteita kannattaa nyt ostaa kaupasta: "Kun etsitään fiksuja vaihtoehtoja, nousevat ihan ykköskaartiin"Näitä ruokia kannattaa nyt napata ostoskoriin: Edullisimmillaan ja parhaimmillaan!Ruokakaupassa odottaa nyt todellinen kultakaivos! Nappaa nämä hevi-herkut ostoskoriin: "Yksi maukkaimmista..."Teetkö sinäkin perunalle näin? Kuluttaja: Se on aivan turhaa – lehti selvitti totuuden kasvismyyteistä”Uskomatonta tuhlausta ja tietämättömyyttä!” – heittävätkö suomalaiset todella roskiin tämän syömäkelpoisen ruoan?Korvaa liha proteiinipitoisilla trendituotteilla – "superedullista ja monikäyttöistä"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • Eilen16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • ti14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä