Buffet-lounaissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta ovatko omat eväät kuitenkin parempi vaihtoehto? Ravitsemusterapeutti kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta lounas on riittävän ravitseva.
Ravintolalounaiden hinnat nousivat jälleen alkuvuodesta samalla kun verottaja nosti lounasedun määrää.
Osalle hinta alkaa olla jo liian suuri, minkä takia moni on alkanut viedä enemmän eväitä töihin.
Mutta miten ravintolalounas ja kotona kokatut eväät vertautuvat keskenään ravitsemuksen ja terveyden kannalta ja mitä kannattaa ottaa huomioon, jos eväät väsää itse?
Katso yllä olevalta videolta, miten lounaiden hinnan nousu on vaikuttanut MTV Uutisten haastattelemien ihmisten lounastottumuksiin. Huomenta Suomen keskustelun voit katsoa artikkelin lopusta löytyvältä videolta.
Lue myös: Moni tekee lounasvirheen, joka voi kostautua – näin vältät "ruokakooman"
Lounasravintola vastaan omat eväät
Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että yleisellä tasolla hyvä ja terveellinen lounas on monipuolinen, sisältää riittävästi kasviksia ja antaa energiaa työhön.
