Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Julkaistu 06.06.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Miten ja kuinka kauan? Seuraavien vinkkien avulla valmistat kerta toisensa jälkeen mehukasta ja maukasta broileria.

Videolla Kari Aihinen antaa omat vinkkinsä broilerin valmistukseen. 

Broilerin rintafileet ovat vähärasvaista ja runsasproteiinista lihaa, ja juuri näiden seikkojen vuoksi broileri kuuluukin monen terveellisiä elämäntapoja noudattavan ruokavalioon. Vaikka broileri on hyvää ruokaa, moni kotikokkaaja sortuu sen valmistuksessa virheisiin, jotka saattavat muuttaa ruoan hetkessä kuivaksi ja mauttomaksi.

Seuraavia ohjeita noudattamalla varmistat, että lautasellesi päätyy aina herkullinen annos.

1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi

Valmista broilerit mieluiten 200-asteisessa uunissa. Matalamassa lämpötilassa vaarana on, että fileitä tulee pidettyä uunissa aivan liian kauan. Tämä voi johtaa helposti kuivaan ja sitkeään lopputulokseen.

2. Mausta reilulla kädellä

mausteet
Käytä reilusti mausteita!Shutterstock

Broilerin rintafile itsessään on melko mautonta, joten se tarvitsee kunnon maustamista. Herkullinen lopputulos syntyy, kunhan uskallat maustaa fileet reilusti oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja halutessasi muilla yrteillä ja mausteilla. Kuivattu oregano ja valkosipuli ovat takuuvarma yhdistelmä. Kokeile myös yhdistää kuminaa, chilijauhetta ja paprikaa.

3. Käytä myös tuoreita yrttejä!

Tuoreista yrteistä etenkin timjami ja rosmariini ovat erinomaisia broilerinlihan kumppaneita. Nämä yrtit voit lisätä raakaan lihaan, mutta lehtimäiset yrtit, kuten persilja ja korianteri, kannattaa lisätä fileiden päälle vasta tarjoiluvaiheessa.

4. Kastikkeella lisämakua

Hyvä tapa tehdä broilerista entistäkin maukkaampaa on lisätä fileiden pinnalle hieman maukasta kastiketta, kuten salsaa tai BBQ-kastiketta.

5. Paista, älä kuitenkaan liikaa

kana broileri rintafilee fileeMehukas broileri maistuu monessa ruoassa.Shutterstock

Levitä fileet uunivuokaan tai pellille ja laita uuniin. Anna fileiden paistua uunissa noin kahdenkymmen minuutin ajan, kunnes fileiden sisälämpötila on 71 astetta. Lämpömittari takaa, että liha ei pääse ylikypsäksi.

6. Anna levätä

Tämä on erittäin tärkeä työvaihe, sillä et taatusti halua, että broilerin kaikki hyvät nesteet pääsevät valumaan ulos. Peitä valmiit fileet foliolla ja anna niiden levätä työtasolla noin viiden minuutin ajan ennen tarjoilu tai leikkaamista.

LUE MYÖS: Grillauksen Suomen mestari muistuttaa grillaajille tyypillisestä mokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle (

Lähde: Delish

Lisää aiheesta:

Törkeän hyvä kanasalaatti! Helppo ruoka kaupan valmiista grillikanasta tai ylijääneistä broilerinfileistäTiesitkö? Näin helposti saat varmasti meheviä broilerin rintafileitä – Emman vinkkiä kannattaa kokeillaEi enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta Porsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksenSupermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatustiOnnistu kalan grillauksessa joka kerta! Tämä valmistustapa takaa mehukkaan lopputuloksen
RuoanlaittoBroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa