7:58

Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen

Miten ja kuinka kauan? Seuraavien vinkkien avulla valmistat kerta toisensa jälkeen mehukasta ja maukasta broileria.

Videolla Kari Aihinen antaa omat vinkkinsä broilerin valmistukseen. 

Broilerin rintafileet ovat vähärasvaista ja runsasproteiinista lihaa, ja juuri näiden seikkojen vuoksi broileri kuuluukin monen terveellisiä elämäntapoja noudattavan ruokavalioon. Vaikka broileri on hyvää ruokaa, moni kotikokkaaja sortuu sen valmistuksessa virheisiin, jotka saattavat muuttaa ruoan hetkessä kuivaksi ja mauttomaksi.

Seuraavia ohjeita noudattamalla varmistat, että lautasellesi päätyy aina herkullinen annos.

1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi

Valmista broilerit mieluiten 200-asteisessa uunissa. Matalamassa lämpötilassa vaarana on, että fileitä tulee pidettyä uunissa aivan liian kauan. Tämä voi johtaa helposti kuivaan ja sitkeään lopputulokseen.

2. Mausta reilulla kädellä

Broilerin rintafile itsessään on melko mautonta, joten se tarvitsee kunnon maustamista. Herkullinen lopputulos syntyy, kunhan uskallat maustaa fileet reilusti oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja halutessasi muilla yrteillä ja mausteilla. Kuivattu oregano ja valkosipuli ovat takuuvarma yhdistelmä. Kokeile myös yhdistää kuminaa, chilijauhetta ja paprikaa.

3. Käytä myös tuoreita yrttejä!

Tuoreista yrteistä etenkin timjami ja rosmariini ovat erinomaisia broilerinlihan kumppaneita. Nämä yrtit voit lisätä raakaan lihaan, mutta lehtimäiset yrtit, kuten persilja ja korianteri, kannattaa lisätä fileiden päälle vasta tarjoiluvaiheessa.

4. Kastikkeella lisämakua

Hyvä tapa tehdä broilerista entistäkin maukkaampaa on lisätä fileiden pinnalle hieman maukasta kastiketta, kuten salsaa tai BBQ-kastiketta.

5. Paista, älä kuitenkaan liikaa

Levitä fileet uunivuokaan tai pellille ja laita uuniin. Anna fileiden paistua uunissa noin kahdenkymmen minuutin ajan, kunnes fileiden sisälämpötila on 71 astetta. Lämpömittari takaa, että liha ei pääse ylikypsäksi.

6. Anna levätä

Tämä on erittäin tärkeä työvaihe, sillä et taatusti halua, että broilerin kaikki hyvät nesteet pääsevät valumaan ulos. Peitä valmiit fileet foliolla ja anna niiden levätä työtasolla noin viiden minuutin ajan ennen tarjoilu tai leikkaamista.

Lähde: Delish

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja