Grillauksen Suomen mestari muistuttaa yleisestä grillausmokasta – ”muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle

Grillilihan marinoiminen 2:09 Grillilihan marinoiminen

Grillauksen Suomen mestarin mukaan tänä kesänä grilliin päätyy pitkään haudutettuja lihoja ja juureksia. Ennen grillin ääreen lähtemistä kannattaa kuitenkin painaa mieliin eräs tärkeä seikka. 

VIDEO: Muista nämä seikat, kun marinoit lihaa!

Vuosien grillauskokemuksen ja Suomen grillauksen SM-tittelin omaava Kimmo Pusa uskoo, että tänä kesänä suomalaisten grilleihin päätyy flank steakia eli naudan kuvetta ja pitkän kypsytyksen vaativia ruhonosia. Grilli onkin Pusan mukaan oiva väline viimeistelemään uunissa esikypsennetyn lihan.

Kaikkia lihaa grillaavia Pusa haluaa muistuttaa yhdestä erittäin tärkeästä seikasta, joka saattaa monelta innokkaalta grillaajalta unohtua. 

– Ennen kuin liha leikataan, sen pitää antaa vetäytyä aika pitkäkin aika, muuten kaikki hyvät lihasnesteet valuvat leikkuulaudalle, Pusa toteaa.

Aasialaiset maut maustavat vihannekset

Myös kasvikset näyttelevät grillaamisessa tärkeää roolia. Perinteisten munakoisojen ja sienien lisäksi grillissä kypsentyvät erinomaisesti myös erilaiset juurekset.

– Juurekset sopivat todella hyvin grilliin, mutta ne vaativat etukäteiskypsennyksen. Tällä tavalla niihin saadaan oikean kypsyyden lisäksi myös ihan eri tavalla makua.

Makua vihanneksiin kannattaa lähteä kokeilemaan avoimin mielin. 

– Nyt ovat nousussa aasiavivahteiset maut. Voi esimerkiksi kypsentää palsternakan etukäteen, maustaa sen misotahnalla ja viimeistellä grillissä, Pusa vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat