Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Espanjalainen salsa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Neljälle-kuudelle

  • 3 punaista paprikaa
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 dl oliiviöljyä
  • 5 luumutomaattia
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • ½ dl tomaattimehua
  • 3 rkl kaprista
  • ½ rkl sokeria
  • 1 ½ rkl lehtipersiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria
  • tabascoa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja voitele uunipelti oliiviöljyllä. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita puolikkaat pellille kuori ylöspäin, penslaa vähän öljyllä ja paahda paprikoita uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, niin että kuoreen tulee kuplia ja mustia läikkiä. Ota pelti uunista ja siirrä paprikat muovipussiin ja jääkaappiin.

2. Kuori ja silppua sipuli, siirrä silppu kattilaan ja kaada päälle oliiviöljyä, niin että silppu peittyy. Kuumenna ja kuullota sipuli pehmeäksi miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.

3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet, leikkaa sitten malto kuutioiksi.

4. Ota paprikat esiin ja vedä niistä kuori irti, leikkaa paprikat sitten pieniksi kuutioiksi. Siivilöi öljy paistetusta sipulisilpusta. (Huom! Säästä öljy ja käytä paistamiseen.) Sekoita tomaatti- ja paprikakuutiot sipulin, viinietikan, tomaattimehun, kapristen, sokerin ja persiljasilpun kanssa. Mausta salsa suolalla, pippurilla ja tabascotipalla.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosSandwich grillatulla kasvistäytteelläMunakoisohöystö tomaatin ja kapristen keraKylmä savukassler peston keraHalstratut silakat
SalsaKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenLisäkeruoatKasvisruoka

Kärsivällisyys ja tarkka pilkkominen palkitaan runsaasti maukkaalla ja kevyellä katalonialaisella kastikkeella, joka sopii täydellisesti sekä liha-, kana- että kalavartaiden seuraksi.

Tuoreimmat aiheesta

Salsa
  • 5.2.15:21
    Nopeat ja helpot

    Teemu Laurellin vihreä salsa ja karamellisoitu sipulisalsa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Espanjalainen salsa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Tomaattisalsa

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mango-kurkkusalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Tomaattisalsaa lastujen kera