Espanjalainen salsa
Kärsivällisyys ja tarkka pilkkominen palkitaan runsaasti maukkaalla ja kevyellä katalonialaisella kastikkeella, joka sopii täydellisesti sekä liha-, kana- että kalavartaiden seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle-kuudelle
- 3 punaista paprikaa
- 1 iso sipuli
- 2-3 dl oliiviöljyä
- 5 luumutomaattia
- 1 rkl sherryviinietikkaa
- ½ dl tomaattimehua
- 3 rkl kaprista
- ½ rkl sokeria
- 1 ½ rkl lehtipersiljasilppua
- suolaa ja mustapippuria
- tabascoa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja voitele uunipelti oliiviöljyllä. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Laita puolikkaat pellille kuori ylöspäin, penslaa vähän öljyllä ja paahda paprikoita uunin keskitasolla 5-7 minuuttia, niin että kuoreen tulee kuplia ja mustia läikkiä. Ota pelti uunista ja siirrä paprikat muovipussiin ja jääkaappiin.
2. Kuori ja silppua sipuli, siirrä silppu kattilaan ja kaada päälle oliiviöljyä, niin että silppu peittyy. Kuumenna ja kuullota sipuli pehmeäksi miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.
3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenet, leikkaa sitten malto kuutioiksi.
4. Ota paprikat esiin ja vedä niistä kuori irti, leikkaa paprikat sitten pieniksi kuutioiksi. Siivilöi öljy paistetusta sipulisilpusta. (Huom! Säästä öljy ja käytä paistamiseen.) Sekoita tomaatti- ja paprikakuutiot sipulin, viinietikan, tomaattimehun, kapristen, sokerin ja persiljasilpun kanssa. Mausta salsa suolalla, pippurilla ja tabascotipalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka