Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Näin helposti saat varmasti meheviä broilerin rintafileitä – Emman vinkkiä kannattaa kokeilla

1:00Näin teet elämäsi parasta broileria grillissä – takuuvarma niksi
Julkaistu 09.05.2021 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Miten saa mehukasta broileria? Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque vinkkaa raaka-aineen, jolla broilerin rintafileistä saa varmasti meheviä. 

Katso myös videolta vinkit broilerin grillaamiseen!

Food52-ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Laperruque suosittelee suuntaamaan kaupan kylmähyllylle, mikäli halajaa täydellisen mehevää broileria.

– Jos olet koskaan aiemmin marinoinut lihaa, tiedät, että marinadiin tarvitaan suolan lisäksi jotakin rasvaa ruskistamaan pinnat, jotakin hapokasta lihan mehevöittämiseen sekä jotakin maukasta maustamiseen. Kreikkalainen jogurtti täyttää näistä kaksi kohtaa.

Ei siis ihme, että lihaa on marinoitu jo vuosisatojen ajan jogurtiksi hapatetulla maidolla. Kreikkalaisen jogurtin sisältämät maitohapot saavat myös helposti kuivuvista broilerin rintafileistä meheviä.

Jogurtti suolataan ja se saattaa maistua sellaisenaan liian suolaiselta, mutta se on broilerille juuri täydellinen marinadi. Rintafileiden marinoimiseen Emma suosittelee vähintään tuntia ja maksimissaan 12 tuntia.

– Jogurtin ja suolan lisäksi marinadi vaatii vain yhden muun raaka-aineen: sumakkimausteen. Se on yksi Lähi-idän keittiön oleellisimmista mausteista.

Sumakkia löydät hyvin varusteltujen ruokakauppojen maustehyllystä. Jos et kuitenkaan löydä tai halua ostaa sumakkia, voit maustaa jogurtin myös vaikkapa juustokuminalla, garam masalla tai chilijauheella.

Helppo marinadi broilerin rintafileille:

2,5 dl kreikkalaista jogurttia
2 tl suolaa
2 tl sumakkia (tai juustokuminaa, garam masalaa tai chilijauhetta)

Lisäksi:
400-500 g broilerin rintafileitä

1. Yhdistä kulhossa marinadin ainekset ja lisää joukkoon broilerin rintafileet. Peitä ja laita jääkaappiin marinoitumaan 1–12 tunniksi.

2. Ennen broilerin paistaimista, pyyhi sen pinnalta ylimääräinen marinadi pois, jotta marinadi ei pala pannuun/grilliin kiinni.

Lähde: Food52

***

Testaa myös supersuosittu pasta limonello:

1:26Pasta limonello – näin valmistuu supersuosittu hittiruoka Natalian ohjeella

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetEmma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Emma vinkkaa simppelin raaka-aineen, jolla tulee varmasti meheviä broilerin rintafileitä – ei enää koskaan kuivaa kanaa!Ethän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksenHunajamarinadin keksijän oivallus: Yllättävä raaka-aine tekee broilerista entistä parempaa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?