Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta

0:48Poron maustaminenKyllästyttääkö broileri? Videolla annetaan vinkkejä poronlihan maustamiseen.
Julkaistu 05.05.2019 13:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maustekaapin perusraaka-aineista syntyvä kuivamarinadi antaa broilerin fileille sekä herkullista makua että kauniin värin. Tämä vinkki takaa sen, että broilerisi maistuu hyvältä myös ilman kastiketta!

Broilerin rintafileet ovat helppoa ja nopeaa, mutta loppupeleissä melko mautonta syötävää. Yksinkertaisen vinkin avulla saat suosikkiruokaasi helposti aivan uudenlaisen makuelämyksen. 

Delish-sivustolla annetussa vinkissä broilerin rintafileet suositellaan maustettavaksi kuivamarinadilla ennen kypsentämistä. Broilerin pintaan hierottaa kuivamarinadi on helppo sekoittaa kaapista löytyvistä mausteista, kuten suolasta, pippurista, valkosipuli- ja paprikajauheesta sekä tummasta sokerista. Mausteseosta voit muokata niin kaapin sisällön kuin milloinkin valmistuvan ruokalajin mukaan.

Esimerkiksi meksikolaiselle ruoalle sopiva mausteseos syntyy sekoittamalla 1 tl chilijauhetta, ½ tl juustokuminaa ja ½ tl sipulijauhetta. Italialaiselle ruoalle sopiva mausteseos syntyy puolestaan sekoittamalla 1 tl kuivattua oreganoa ja ½ tl valkosipulijauhetta.

LUE MYÖS: Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"

Kuivamarinadi antaa broilerille paitsi makua, myös kauniin karamellisoidun värin.

mausteet
Erilaisia mausteita käyttämällä saat tuttuun ruokaan vaihtelua.Shutterstock

Sitruunoilla entistäkin mehukkaampaa lihaa

Maustetut broilerinfileet valmistuvat 190 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttissa.

Paras lopputulos syntyy, kunhan maltat antaa valmiiden fileiden levätä hetken, noin viiden minuutin ajan, ennen tarjoilua. Pieni odotus takaa sen, että broilerien mehukas neste pysyy lihan sisällä eikä pääse valumaan ensimmäiseksi lautasellesi. 

Raikasta makua broilereihin saat kypsentämällä ne uunissa sitruunaviipaleiden päällä. Broilerit imevät sitruunoista makua paistamisen aikana, jolloin lopputulos on entistäkin herkullisempi ja mehukkaampi. 

Lähde: Delish

Lisää aiheesta:

Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!Tiesitkö? Näin helposti saat varmasti meheviä broilerin rintafileitä – Emman vinkkiä kannattaa kokeillaUskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatustiEthän heitä marinadia viemäriin? Tällä raaka-aineella kruunaat grilliateriasi hetkessä Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen
RuoanlaittoLihaMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?