Ei enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta
Maustekaapin perusraaka-aineista syntyvä kuivamarinadi antaa broilerin fileille sekä herkullista makua että kauniin värin. Tämä vinkki takaa sen, että broilerisi maistuu hyvältä myös ilman kastiketta!
Broilerin rintafileet ovat helppoa ja nopeaa, mutta loppupeleissä melko mautonta syötävää. Yksinkertaisen vinkin avulla saat suosikkiruokaasi helposti aivan uudenlaisen makuelämyksen.
Delish-sivustolla annetussa vinkissä broilerin rintafileet suositellaan maustettavaksi kuivamarinadilla ennen kypsentämistä. Broilerin pintaan hierottaa kuivamarinadi on helppo sekoittaa kaapista löytyvistä mausteista, kuten suolasta, pippurista, valkosipuli- ja paprikajauheesta sekä tummasta sokerista. Mausteseosta voit muokata niin kaapin sisällön kuin milloinkin valmistuvan ruokalajin mukaan.
Esimerkiksi meksikolaiselle ruoalle sopiva mausteseos syntyy sekoittamalla 1 tl chilijauhetta, ½ tl juustokuminaa ja ½ tl sipulijauhetta. Italialaiselle ruoalle sopiva mausteseos syntyy puolestaan sekoittamalla 1 tl kuivattua oreganoa ja ½ tl valkosipulijauhetta.
Kuivamarinadi antaa broilerille paitsi makua, myös kauniin karamellisoidun värin.
Sitruunoilla entistäkin mehukkaampaa lihaa
Maustetut broilerinfileet valmistuvat 190 asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttissa.
Paras lopputulos syntyy, kunhan maltat antaa valmiiden fileiden levätä hetken, noin viiden minuutin ajan, ennen tarjoilua. Pieni odotus takaa sen, että broilerien mehukas neste pysyy lihan sisällä eikä pääse valumaan ensimmäiseksi lautasellesi.
Raikasta makua broilereihin saat kypsentämällä ne uunissa sitruunaviipaleiden päällä. Broilerit imevät sitruunoista makua paistamisen aikana, jolloin lopputulos on entistäkin herkullisempi ja mehukkaampi.
Lähde: Delish
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka