Törkeän hyvä kanasalaatti! Helppo ruoka kaupan valmiista grillikanasta tai ylijääneistä broilerinfileistä
Mitä ruokaa voisi tehdä ylijääneestä broilerista? Testaa tämä suosittu kanasalaatti.
Joskus ruokaa tulee kokattua yli tarpeiden, mutta se ei ole välttämättä ollenkaan huono juttu. "Tähteistä" saa nimittäin usein helposti loihdittua uusia ruokalajeja. Esimerkiksi kypsä broileri on mainio raaka-aine jatkojalostamiseen.
Mitä ruokaa voi tehdä kypsästä broilerista?
Kypsennetystä broilerista saa helposti esimerkiksi tortillan tai munakkaan täytettä, tai sen voi hyödyntää esimerkiksi majoneesipohjaiseen herkkusalaattiin.
– Joka viikko etsin inspiraatiota vastatakseni samaan kysymykseen: mitä teen ylijääneelle broilerille? Paras tapa hyödyntää kypsennettyä broileria (tai kaupasta ostettua valmista grillibroileria) on tehdä siitä kermainen kanasalaatti, vinkkaa The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja Patty Catalano.
Catalano kertoo kyseisen kanasalaatin tekemisen saavan hänet innostumaan tähteiden syönnistä. Kyseessä ei naisen mukaan ole mikään ihan tavallinen kanasalaatti.
– Sen salaisuus perustuu majoneesin ja jogurtin sekoitukseen kermaisen koostumuksen saavuttamiseksi
Lisäksi salaatissa on juuri sopivassa määrin hapokkuutta tasapainoittamassa pehmeää kermaisuutta.
Kanasalaatti jogurtti-majoneesipohjaan
1,5 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
1,5 dl luonnonjogurttia tai esimerkiksi kreikkalaista jogurttia
1 dl majoneesia
1-1,5 rkl dijonsinappia
3 tl tummaa sokeria
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
n. 500 g kypsää broileria
1 salottisipuli
2 vartta selleriä
3 dl viinirypäleitä
- Paahda pekaani- tai saksanpähkinöitä paistinpannulla alhaisella tai keskilämmöllä, kunnes ne ovat hieman paahtuneet. Tähän menee noin nelisen minuuttia. Siirrä leikkuulaudalle jääjtymään.
- Sekoita kulhossa jogurtti, majoneesi, sinappi, sokeri, suola ja mustapippuri.
- Revi kypsennetty kana esimerkiksi kahden kaarukan avulla pieniksi paloiksi/suikaleiksi. Lisää kastikkeen joukkoon.
- Rouhi pähkinät, hienonna salottisipuli, halkaise ja paloittele ohuiksi siivuiksi sellerit ja halkaise viinirypäleet. Lisää salaatin joukkoon.
- Sekoita kaikki ainesosat, maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Syö sellaisenaan tai lisää esimerkiksi leipien väliin.
Katso myös video: Näin broilerin rintafileet kannattaa käsitellä ennen paistoa, jos "lilluvaa nestettä" on liikaa.
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan