Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Supermehevää broileria joka kerta! Näillä vinkeillä onnistut taatusti

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana
Julkaistu 05.09.2018 13:56

Emmi Niiniaho

Broilerin rintafilee on usein hyvin mautonta – varsinkin hauduttamalla valmistettuna. Kun broilerissa ei ole rapeaa nahkaa antamassa makua, kannattaa ottaa alla olevat vinkit käyttöön.

​​​​​​​VIDEO: Katso videolta Kari Aihisen herkullinen broileriresepti.

Seuraavat Delish.comin neljä vinkkiä kannattaa painaa mieleen.

1. Mausteseoksella makua ja väriä pintaan

Yksinkertaisimmillaan mausteseoksen voi tehdä fariinisokerista, jauhetusta valkosipulista ja paprikajauheesta. Mausteseoksesta saat broileriin hieman savuisen ja makean maun, mutta samalla myös väriä lihaan.

Mausteet
Saat vaihtelua ruokaan erilaisilla mausteseoksilla.Shutterstock

Jos kaipaat hieman eksoottisimpia makuja, meksikolaisen mausteseoksen luot sekoittamalla 1 teelusikallisen chilijauhetta, ½ teelusikallista jauhettua kuminaa ja ½ teelusikallista sipulijauhetta. Italialaisen makumaailmaan tarvitset yhden teelusikallisen oreganoa ja ½ teelusikallista jauhettua valkosipulia. Makuyhdistelmiä on loputtomasti, mutta sääntönä kannattaa muistaa, että mausteiden kanssa vähemmän on enemmän.

2. Lisää sitrusta

Asettamalla broilerin sitruunaviipaleiden päälle, saat helposti ja edullisesti rutkasti makua. Myös limet ja appelsiinit toimivat tässä.

3. Älä kypsennä liikaa!

Jos et ole kovin itsevarma keittiössä, voi olla hankalaa huomata, koska liha on tarpeeksi kypsä. Kun olet päässyt jyvälle broilerin kokkaamisesta, pystyt päättelemään kypsyyden lihaa koskettamalla (fileen tulisi olla kiinteää, muttei kivikovaa). Kunnes näppituntuma on kohdillaan, kannattaa hyödyntää lämpömittaria – 74 astetta on ihanteellinen broilerille.

Lue lisää: Tyypillisimmät virheet, joita ihmiset tekevät käsitellessään raakaa kanaa – ethän sorru

4. Anna broilerin levätä

Huolimatta siitä, kuinka nälkäinen (ja kiukkuinen) olet, anna kypsennetyn broilerin levätä ainakin viisi minuuttia ennen tarjoilua. Jos fileen leikkaa liian aikaisin, lautaselle saattaa päätyä mauton ja kuiva rintaleike nestesotkun päällä.

shutterstock_332807894Mehevä lopputulos syntyy, kun maltat mielesi.Shutterstock

Ota vinkit käyttöön alla olevan reseptin avulla.

Täydellisen mehevä kana (4 annosta)

1 rkl fariinisokeria
1 tl jauhettua valkosipulia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
loraus oliiviöljyä
4 luutonta broilerin rintafilettä (n. 900 g)
1 sitruuna
tuoretta persiljaa koristeluun

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita kulhossa fariinisokeri, valkosipuli- ja paprikajauhe, suola sekä pippuri. Ripottele oliiviöljyä kauttaaltaan broilerifileiden päälle ja hiero mausteseos fileiden pintaan. Asettele sitruunanviipaleita uunivuoan pohjalle ja asettele fileet niiden päälle.

2. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes fileiden sisälämpötila on 74 astetta.

3. Peitä vuoka kevyesti foliolla ja anna levätä noin viisi minuuttia. Koristele halutessasi persiljalla.

Lähde: Delish.com

Lisää aiheesta:

Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Ei enää koskaan mautonta broileria! Simppeli maustekikka muuttaa käsityksesi fileiden valmistuksesta Broilerinfileet pöytään entistäkin nopeammin – helppo kikka takaa mehukkaan lopputuloksen Uskomattoman mehukasta broilerin rintafilettä – nerokas suolakikka takaa onnistuneen lopputuloksen Oletko jo kokeillut suosikkireseptiä? Tämä ruoka hurmaa maailmalla: "Yksinkertaisesti parasta, mitä voit valmistaa broilerista"Taas kuivaa broileria? Nämä helpot, mutta tärkeät työvaiheet takaavat mehukkaan lopputuloksen
RuoanlaittoBroileriMausteetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa