Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

Suppilovahverokeiton voi tehdä kuivatuista sienistä tai tuoreista.
Suppilovahverokeiton voi tehdä kuivatuista sienistä tai tuoreista.MTV
Julkaistu 21.10.2025 17:24

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Krista Rastamo

krista.rastamo@mtv.fi

Suppilovahvero on syksyn ehdoton sesonkiherkku! Näin teet vastustamattoman suppilovahverokeiton. 

Suppilovahvero, kavereiden kesken suppis, on kolmen tähden erinomainen ruokasieni, jonka satoaika on tyypillisesti elokuun lopusta joulukuuhun, pysyvän lumen ja kovien pakkasten tuloon asti.

Marttojen mukaan suppilovahvero kasvaa tiheinä ryhminä sammaleisissa kuusivaltaisissa metsissä, usein kallioitten pohjoisrinteillä.

shutterstock_1677850393
Sammaleeseen piiloutunut pienikokoinen suppilovahvero viihtyy kaltaistensa seurassa. Yhden löydettyään saa kerätä usein useammankin.Shutterstock

Suppilovahvero on myös hyvin paikkauskollinen ja sitä voi löytää kasvamasta samasta paikasta vuodesta toiseen. Jos siis löydät hyvän suppisapajan, paina se mieleesi seuraavaa vuotta ajatellen!

Suppilovahveron selkein näköislaji on kosteikkovahvero. Selvimmät erot suppilovahveroon verrattuna on kasvupaikan lisäksi alapinnan sileys ja oranssinkeltainen jalka. Kosteikkovahverokin on kolmen tähden ruokasieni.

Lue myös: Outo sieni, jota kannattaa nyt poimia: "Todella maukas"

Maailman paras suppilovahverokeitto sulatejuustolla

Suppilovahveroita voi hyödyntää sekä ruoanlaitossa että leivonnassa monipuolisesti. Yksinkertaisimmillaan suppikset maistuvat sipulin kera paistettuna vaikka leivän päällä.

Yksi suosituimmista tavoista hyödyntää suppilovahveroa on tehdä siitä kermainen sienikeitto.

Parhaan suppilovahverokeiton salaisuus piilee monen mielestä sulatejuustossa. Se syventää vastustamattoman herkullisen sopan makua entisestään.

Toimituksessa testatun suppilovahverokeiton kruunaa sulatejuuston lisäksi kuohukerma ja timjami. Tätä keittoa ylistävät kaikki sitä maistaneet ja haluavat itselleenkin reseptin. 

Syntisen täyteläinen suppiskeitto

Pari litraa suppilovahveroita
2 keskikokoista sipulia
2–4 valkosipulinkynttä
Paketti Koskenlaskijaa
2–4 dl kuohukermaa (halutun täyteläisyyden mukaan)
2 Kasvisliemikuutiota
Tuoretta timjamia
25 g voita
Runsaasti mustapippuria
(suolaa)

Laita puhdistetut sienet suureen kattilaan ja haihduta niistä enin vesi pois. 

Lisää voi ja pilkottu sipuli ja valkosipuli, kääntele kunnes sipuli alkaa pehmetä (saa ottaa vähän väriäkin). Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät hyvin. Lisää kasvisliemikuutiot ja timjami.

Keittele kunnes on kypsää. Lisää sulatejuustoa ja kermaa maun ja halutun paksuuden mukaan. Lisää vettä jos on menossa liian tuhdiksi. Mustapippuroi ja tarkista suola.

Lue myös: Mistä löytyy kantarelleja? Samulin yllätys metsässä: "En olisi ikinä itse osannut lähteä katsomaan sieltä"

Lisää aiheesta:

Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"Metsien ilmaista herkkua löytyy nyt kilokaupalla! Loistava raaka-aine kermaiseen kastikkeeseenMitä sieniä metsästä kannattaa kerätä? Listasimme kahdeksan erinomaista ruokasientäRuokabloggaajan sienikeitto on syksyn todellista pikaruokaa: Helppoa ja maukasta!Hyödynnätkö jo tätä Suomen metsien superfoodia? Poimi talteen syksyinen resepti: ”Kaavit todennäköisesti kulhon tyhjäksi”Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkini
RuokaSienetArkiruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 08:18
    Leipä

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • Eilen17:22
    Ruokakauppa

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • Eilen14:04
    Huomenta Suomi

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun

  • Eilen08:22
    Ruokakauppa

    Paistopisteiltä löytyy "ylivoimainen välipala" – leipomojohtaja nimeää käänteentekevän hetken suosiossa