Ruokabloggaajan sienikeitto on syksyn todellista pikaruokaa: Helppoa ja maukasta!

HELLAPOLIISImustatorvisienikeitto
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Jos kaipaat helppoa ja nopeaa sienikeittoreseptiä, tässä sinulle sellainen! Herkullisista mustatorvisienistä ja sulatejuustosta syntyy lämmittävä ja kermainen keitto, joka vie kielen taatusti mennessään! 

Videolla annetaan vinkkejä sienten käsittelyyn. 

Mustatorvisieni on vasta viime vuosikymmeninä löytänyt tiensä suomalaistenkin sieniruokiin, kertoo Luontoportti-sivusto. Vaikka mustatorvisieni on pitkään ollut vieroksuttu ruokasieni epämiellyttävän ulkomuotonsa tähden, makunsa puolesta sieni kuuluu metsiemme parhaimmistoon.

Mustatorvisieni on loistava ruokasieni, joka ei vaadi esikäsittelyä. Sienestäjän kannattaa kuitenkin syytä poistaa mullalta maistuva tyviosa ennen ruoanvalmistusta.

Tällä Hellapoliisin reseptillä voit valmistaa mitä tahansa sienikeittoa, kunhan varmistat, että sienet on tarvittaessa ryöpätty ensin.

Mustatorvisienikeitto 2–3 annosta

50 g voita
200 g mustatorvisieniä hienonnettuna
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl vehnäjauhoja
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
100-200 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
(suolaa tarvittaessa)

Kuumenna voi kattilassa. Lisää mustatorvisienet ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi. Kääntele, kunnes sienet ovat pehmenneet. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja kääntele. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mustapippuria myllystä. Lisää lopuksi sulatejuusto tai tuorejuusto ja anna keiton kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia usein hämmentäen.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Resepti: Hellapoliisi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.