Tuore ranskalaistutkimus vihjaa, että jo pieni lasillinen sokerista juomaa, kuten limonadia tai hedelmämehua, voi nostaa syöpäriskiä.
Videolla syöpälääkäri ja ravitsemusterapeutti kertovat ravinnon ja syövän yhteydestä.
Sokeripitoisten juomien ystävät ovat joutuneet viimeaikaisten tutkimustulosten valossa miettimään uudelleen lempijuomiensa vaikutusta terveyteensä. Toukokuussa julkaistu yhdysvaltalaistutkimus kertoi, että sokeriset juomat – myös esimerkiksi täysmehut – lisäävät ennenaikaisen kuoleman riskiä. Syy voi piillä siinä, että sokerijuomien suuri kulutus kasvattaa riskiä ylipainoon, diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin.
Tuore ranskalaistutkimus lisää listaan syövän. Tutkimuksessa havaittiin, että jo 100 millilitraa sokerista juomaa päivässä on yhteydessä kohonneeseen syöpäriskiin. Tutkijat epäilevät, että syy saattaa olla sokeripitoisten juomien verensokeria kohottavassa vaikutuksessa tai juomien sisältämissä kemikaaleissa, kuten väriaineissa.
Silti sokeripitoisten juomien ja mahdollisten terveyshaittojen yhteyttä pitää tutkia vielä enemmän, jotta riski varmistuu, huomauttavat tutkimuksesta uutisoineet CNN sekä . On mahdollista, että sokeripitoisia juomia paljon kuluttavien ihmisten elämäntavoissa on muitakin syövälle altistavia tekijöitä, kuten tai ylimääräisten kalorien saamista ruokavaliosta.
