Suomessa on nyt todellinen kanabuumi, mikä näkyy tilastoissa sekä ruokailmiöissä.
Broilerinliha ja erilaiset kanaruoat ovat kasvattaneet vuosien aikana tasaisesti suosiotaan. Lihatiedotuksen mukaan Suomessa syötiin vuonna 2022 keskimäärin yli 28 kiloa broilerinlihaa henkeä kohden. Lihayhtiö HKScanin mukaan määrä on vuodesta 2000 yli kaksinkertaistunut.
Suosituimmat kotiruoat 2022
- Broileri-/kalkkunakastike tai -pata
- Pastakastike
- Paistettu kala
- Munakas
- Pizza
- Jauhelihakastike
- Pihvi/leike
- Lihapullat
- Makaronilaatikko
- Broileri-/kalkkunapihvi
Lähde: Ruokatieto
Broilerinlihan suosio näkyy myös arjen ateriavalinnoissa. Kanakastike nimittäin nousi vuonna 2020 Suomen suosituimmaksi kotiruoaksi ja on pitänyt ykköspaikkaa siitä asti.
– Siipikarja on noussut kuin tyhjästä kohti suosituimman lihan asemaa, totesi HKScanin Suomen tutkimus- ja vastuullisuusjohtaja Mikko Järvinen keskiviikkona järjestetyssä mediatilaisuudessa.
Lue myös: Marry Me -kana on varma hitti! Nanna ylistää huikean makuista kanakastiketta: "Puolessa tunnissa pöytään"
"Kana on yksi ruokatrendien super-match"
Syitä broilerinlihan suosioon on monia. Kantar Monitorin vuonna 2022 toteuttaman kuluttajatutkimuksen perusteella kanaa pidetään muun muassa hinta-laatusuhteeltaan sopivana, maukkaana, edullisena ja nopeana valmistaa.
