Foodora paljasti, mitä ruokaa Suomi tilasi vuonna 2020 – suosikkilistan kärjessä komeilee tuttu klassikko

1:54 Näillä vinkeillä pizzasta saa entistä paremman – muista tärkeä asia täytteiden kanssa

Foodoran data kertoo, että Suomi rakastaa edelleen Fantasia-pizzaa. Innokkain kotiruokailija tilaili sovelluksella ruokaa 468 kertaa vuoden aikana!

Kokkihommiin kotona? Yllä oleva video neuvoo vinkit, joilla pizzasta saa entistä maukkaamman!

Vuoden 2019 suosituin pizzatäyte, ananas, sai tänä vuonna nöyrtyä. Ruoan tilaus- ja toimituspalvelu Foodora tutki keräämiään tietoja ja listasi yhteen vuoden 2020 tilaustrendit!

Fantasia-pizza jälleen ykkönen

Vaikka koronavirusepidemia mullisti arjen vuonna 2020, suomalaisten rakkaus Fantasia-pizzaa kohtaan ei järkähtänyt. Foodoran mukaan itse valituista täytteistä koostuva Fantasia oli jälleen suosituin kotiin tilattu ruoka-annos lähes jokaisessa kaupungissa, jossa Foodora toimii.

Sen sijaan tänä vuonna kotimainen aurajuusto syrjäytti vuoden 2019 pizzatäytteistä suosituimman, ananaksen.

Tilaatko näitä pizzaasi?

Auran jälkeen muita suosituimpia täytteitä olivat ananas, kinkku, pepperoni ja uutuutena listalle kivunnut kebabliha.

– Aurajuusto on kiivennyt vuosi vuodelta korkeammalle suosituimpien pizzatäytteiden listalla, ja nousi nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallisesti suosituimmaksi täytteeksi, kertoo Foodora Suomen toimitusjohtaja Joonas Kuronen.

Hampurilaisten suosio nousussa

Sekä juustohampurilainen, kerroshampurilainen että pekonihampurilainen nousivat kymmenen suosituimman ruoan joukkoon. Aiemmin kymmenen tilatuimman annoksen joukkoon mahtui monta erilaista kebab-annosta, mutta nyt purilaiset vaikuttavat kiilanneen edelle.

Innokkain ostaja tilaili ruokaa 468 kertaa

Ruoan tilaus- ja toimituspalvelujen käyttö on maailmanlaajuisesti nopeassa kasvussa. Myös Foodoran käyttö on kasvanut suosiotaan suomalaisten keskuudessa. Yksi superkäyttäjä tilasi vuonna 2020 sovelluksen kautta ruokaa käsittämättömät 468 kertaa!

– Ruoan ja tavaroiden tilaaminen kotiin on entistä enemmän osa ihmisten tavallista arkea, eikä kuulu enää vain juhla- tai herkkuhetkiin. Uskomme, että seuraava suuri kuluttajatrendien mullistus on elintarvikkeiden tilaaminen kotiin, Kuronen kertoo.

Eräs asiakas tilasi tonnilla sushia

Suurin yksittäinen kuluttajan tilaama ruokatoimitus vuonna 2020 oli tuhannen euron arvoinen, ja se sisälsi vain yhtä ruokalajia: sushia. 

– Kyseistä asiakasta voitaneen nimittää Suomen epäviralliseksi sushikuninkaaksi tai -kuningattareksi, sillä tämä valtaisa tilaus tosiaankin sisälsi ainoastaan erilaisia sushiannoksia, kuten tonnikalanigirejä ja california-makeja, Kuronen kuvaa.

– Epäilemme kyllä, että paikalla on ollut muitakin herkkusuita jakamassa tätä sushipaljoutta, sen verran valtavasta määrästä oli kyse!

Lähde: Foodora

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja