Suomalainen ruokakulttuuri pitää sisällään monia alueellisia erikoisuuksia, ja paikalliset erot näkyvät myös leivissä ja leivonnaisissa.
Suomessa on maailman rikkain leipäkulttuuri, Leipätiedotus ry kertoo tiedotteessaan.
Leivistä ja makeista leipomotuotteista löytyy monia paikallisia erikoisuuksia ympäri Suomen.
Suomalaisia paikalliserikoisuuksia ovat esimerkiksi savonlinnalaiset lörtsyt, pohjoissavolaiset kukot, satakuntalainen kakko sekä varsinaissuomalainen saaristolaisleipä.
Erään perinneherkun tarina alkoi vuonna 1968, ja se on edelleen osa vuosittain järjestettävää urheilutapahtumaa. Kyseessä on jyväskyläläinen rallitorttu eli makea leivonnainen, jossa on viineritaikinan päällä mantelimassaa, vaniljakreemiä ja rusinoita.
Leipätiedotus ry kuvailee rallitorttua legendaariseksi ja kuuluisaksi herkkupiiraaksi.

