Tampereella on nyt yksi selkeä hittiruoka – myyntiennätykset pamahtivat rikki

Legendaarinen siipiravintola syöttää kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakaa villeimmät tarinat 3:29 Legendaarinen siipiravintola syöttää kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakaa villeimmät tarinat
KATSO MYÖS VIDEO: Legendaarinen siipiravintola on syöttänyt kisajoukkueita Tampereella – omistaja jakoi villeimmät tarinat.

Tampereella on ahmittu kanansiipiä ennätystahtiin.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kerrottiin, wingsien eli kanansiipien syöminen kuuluu olennaisena osana jääkiekkokulttuurin.

Juha Vuorio, yksi Hook-ravintoloiden omistajista, paljasti toukokuussa MTV Uutiset Livelle faktoja legendaarisen siipiravintolan menestyksestä jääkiekon MM-kisahuumassa.

Wingsit eli siivet ovat perinteikästä kisaruokaa ja erityisen suosittua purtavaa kisakaupunki Tampereella.

– Myimme noin tuhat annosta päivässä viime MM-kisoissa. Se tarkoittaa noin viisisataa kiloa per päivä ja koko MM-kisojen aikana yhteensä 5000 kiloa wingseja, Juha Vuorio paljasti MTV Uutiset Livelle. 

Ennätykset uusiksi: Wingseja myyty jo yli 5000 kiloa

Nyt viime vuoden siipiensyöntiennätykset on kuitenkin jo rikottu. Vuorio kertoo, että wingseja on Tampereella jo tässä vaiheessa kisoja myyty saman verran kuin viime vuoden MM-kisojen aikana yhteensä.

Ketjun pääravintolassa annoksia on mennyt kaupaksi 8500 kappaletta ja Nokia Areenallakin yli 5500 annosta. Tämä tarkoittaa yli 5000 kiloa wingseja. 

Jääkiekon miesten MM-kisat 2023 starttasivat 12. toukokuuta. Katso MM-kisojen otteluohjelma, tv-lähetykset ja tulokset!

–  Buumi sen kuin kasvaa. Se vähän naurattaa, kun sitä pidetään suomalaisena ja tamperelaisena ilmiönä, vaikka Jenkeistähän wingsit tulevat, Vuorio muistuttaa.

Siipien suosioon monta syytä

Vuorio uskoo syyn siipien suosioon liittyvän siihen, että ruokalaji yksinkertaisesti kulkee käsi kädessä jääkiekon kanssa. Lisäksi kisoissa on myös tänä vuonna näkynyt selvästi enemmän kansainvälisiä turisteja. Vuorion mukaan korona-aika hieman varjosti vielä viime vuoden myyntejä, vaikka varsinaisia rajoituksia ei enää ollutkaan. 

– Tänä vuonna turisteja on käynyt paljon enemmän ainakin meillä.

Siivet ovat myös verrattain edullinen raaka-aine, mikä saattaa heijastua niiden suosioon ruoan hinnan noustessa yleisesti.

– Pihvien sun muiden hinnat alkavat nousta sellaiselle tasolle, ettei isolla perheellä ole enää välttämättä sellaisia syödä, Vuorio pohtii.

Kustannusten nousu on pakottanut siipiravintolankin kuitenkin nostamaan jonkun verran hintojaan. Vuorion mukaan annosten hintoja on nostettu keskimäärin kahdeksan prosenttia vuoden takaisesta.

Hookin lisäksi tunnettuja siipiravintoloita Tampereella on esimerkiksi Siipiweikot.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.