Suomen Michelin-ravintolat 2024 paljastettiin – uudet tähtiravintolat Rukalle ja Helsinkiin!

Uudet Michelin-tähtiravintolat Rukalle ja Helsinkiin 1:57 Uudet Michelin-tähtiravintolat Rukalle ja Helsinkiin
KATSO MYÖS: Haastattelussa tuoreet voittajat.

Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet 2024 jaettiin Helsingissä maanantaina 27. toukokuuta. Suomeen saatiin kaksi uutta yhden tähden ravintolaa. 

Michelin Guide Nordic Countries -opas vuodelle 2024 on nyt julkaistu. Tähtiseremonia järjestettiin jo toista vuotta putkeen Suomessa, tällä kertaa pääkaupungissamme Helsingissä. Pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-oppaan ravintolat sijaitsevat Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

Pohjoismaihin saatiin tänä vuonna kaiken kaikkiaan yhdeksän uutta yhden Michelin-tähden ravintolaa.

Suomessa heinäkuun jälkeen enää kahdeksan Michelin-ravintolaa

Suomeen saatiin kaiken kaikkiaan kaksi uutta Michelin-ravintolaa, kun tähden nappasivat helsinkiläinen The Room ja Rukalla sijaitseva Tapio-ravintola.

Suomessa Michelin-ravintoloita on nyt 6 Helsingissä, 1 Turussa, 1 Porvoossa ja 1 Kuusamossa, Rukalla. Aikaisempina vuosina Michelin-tähden saanut helsinkiläisravintola Demo sulkee ovensa heinäkuussa, mutta ravintola pitää tähtensä siihen asti. 

Suomen Michelin-ravintolat 2024:

Palace, Helsinki (**)

Kaskis, Turku (*)

Finnjävel Salonki, Helsinki (*)

Olo, Helsinki (*)

Grön, Helsinki (*)

Vår, Porvoo (*)

Demo, Helsinki (*)

The Room, Helsinki (*)

Tapio, Ruka (Kuusamo) (*)

Tähtien lisäksi jaettiin myös muita tunnustuksia. Helsinkiläiset Plein- ja 305-ravintolat saivat Bib Gourmand -maininnat. Michelin-raadin mukaan nämä ravintolat tarjoavat siis erinomaista hinta-laatusuhdetta.

Helsinkiläiselle Nokka-ravintolalle myönnettiin lisäksi Michelinin vihreä tähti. Michelin Green Star edustaa ekoystävällistä gastronomiaa.

Yhteensä Michelin Guide Nordic Countries sisältää nyt kuusi kolmen tähden Michelin-ravintolaa, 13 kahden tähden ja 66 yhden tähden Michelin-ravintolaa, 36 Green Star -ravintolaa sekä 37 Bib Gourmand -tunnustuksen saanutta ravintolaa.

The Roomille ensimmäinen tähti

Helsingissä vasta viime syksynä ovensa avannut The Room on ensimmäinen maahanmuuttajan perustama Michelin-ravintola Suomessa. Aluksi kyseessä oli vain pop up -ravintola.

Ravintolaa luotsaava, Irakin Kurdistanissa syntynyt Kozeen Shiwan tähtäsi konseptillaan alusta asti huipulle ja uskoi saavuttavansa Michelin-tähden. Pohjoisesplanadilla sijaitsevassa ravintolassa on vain 14 asiakaspaikkaa. Shiwan on tuttu myös MasterChef Suomi -ohjelmasta.

Katso yllä olevalta videolta Shiwanin ja Tapio-ravintolan Connor Laybournen haastattelut.

Juttuun lisätty 28.5. klo 08.05 voittajien haastatteluvideo sekä tietoa Michelin Guide Nordic Countries -oppaan sisällöstä.

Juttua korjattu 28.5. klo 15.23: Heinäkuussa lopettava Demo pitää Michelin-tähtensä lopettamiseensa saakka toisin kuin jutussa aiemmin luki.

Katso myös: Kozeen Shiwan vieraili Huomenta Suomessa maaliskuussa

Pizzerioista huippukeittiöihin – Kozeen Shiwan 10:02
Pizzerioista huippukeittiöihin – Kozeen Shiwan haastattelussa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.