Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2017: Neljä tähteä Suomeen

7:19Suomalaiskokit Michelin-tähdistä: ”Vaatii tolkutonta pitkäjänteistä keskittymistä”
Julkaistu 22.02.2017 10:57(Päivitetty 22.02.2017 11:47)
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Michelin Nordic Guide 2017 -hotelli- ja ravintolaopas julkaistiin keskiviikkona Tukholmassa.

Pohjoismaiset ravintolat tähdittävä Michelin Nordic Guide 2017-hotelli ja ravintolaopas julkaistiin tänään Tukholmassa.

Lehdistötilaisuudessa paljastettiin ensin uudet yhden, kahden ja kolmen Michelin-tähden ravintolat Pohjoismaissa.

Suomen osalta tilanne edelliseen vuoteen nähden on muuttumaton: Helsingissä on neljä yhden tähden ravintolaa: Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo - ja niin ikään neljä Bib Gourmand -ravintolaa: Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.

– Nyt kolmatta kertaa julkaistavan Michelinin Pohjoismaiden hotelli- ja ravintolaoppaan valikoima on maantieteellisesti entistä laajempi. Erityisen iloisia olemme siitä, että tällä kertaa olemme saaneet mukaan myös Islannin ja Färsaaret, sanoo Michael Ellis, Guide Michelinin kansainvälinen johtaja.

– Ravintolatarkastajamme tutkivat innostuneina uusien kohteiden ravintolatarjontaa ja ilahtuivat löytämästään: illallisravintola Dill palkittiin ensimmäisenä islantilaisena ravintolana yhdellä Michelin-tähdellä, ja Tanskan Färsaarilla sijaitseva KOKS samoin yhdellä tähdellä.

Suomen Michelin-ravintolat 2017

Kolme tähteä *** :

Ei uusia tähtiravintoloita Suomeen.

Kaksi tähteä ** :

Ei uusia tähtiravintoloita Suomeen.

Yksi tähti * :

Ei uusia tähtiravintoloita Suomeen.

Helsingissä on edelleen neljä yhden tähden ravintolaa: Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo.

Bib Gourmand:

Ei uusia Bib Gourmand -ravintoloita Suomeen. Merkinnät säilyttivät helsinkiläisravintolat Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.

Uudet tähdet muissa Pohjoismaissa:

Kolme tähteä *** :

Ei uusia tähtiravintoloita.

Kaksi tähteä ** :

Henne Kirkeby Kro (Henne, Tanska)

Vollmers (Malmö, Ruotsi)

Yksi tähti * :

Sabi Omakase (Stavanger, Norja)

Sture (Malmö, Ruotsi)

108 (Kööpenhamina, Tanska)

Domestic (Århus, Tanska)

Ti Trin Ned (Fredericia, Tanska)

Slotskokkenet (Hoerve, Tanska)

Koks (Färsaaret, Tanska)

Dill (Reykjavik, Islanti)

Imouto (Tukholma, Ruotsi)

Näin tulkitset ravintoloiden tähditystä:

Ensimmäinen Guide Michelin julkaistiin Ranskassa vuonna 1900, ja sitä jaettiin ilmaiseksi tuolloin jokaiselle auton ostajalle. Nykyään Guide Michelin on tunnettu instituutio, jonka hotelli- ja ravintolaoppaat kattavat lähes koko maailman Japanista ja Kiinasta Pohjois-Amerikkaan.

Tähtiluokitus otettiin käyttöön oppaissa 1930-luvulla. Tähtiä voi olla yhdestä kolmeen, ja kaikkia tähtiravintoloita voi luonnehtia gourmet-ravintoloiksi.

*** Kolme tähteä annetaan ravintolalle, jonka keittiön antimien arvioidaan olevan sinällään matkan arvoisia.
** Kaksi tähteä merkitsee, että jos olet matkalla lähipaikkakunnilla, kannattaa tehdä mutka kyseisen ravintolan kautta.
* Yksi tähti kertoo, että ravintola on poikkeuksellisen hyvä kategoriassaan. 
 Bib Gourmand -merkintä merkitsee, että ravintolassa saa erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan.

Lisää aiheesta:

Tässä ovat Suomen Michelin-tähtiravintolat 2025 – uusi tunnustus TurkuunSuomen Michelin-ravintolat 2024 paljastettiin – uudet tähtiravintolat Rukalle ja Helsinkiin!Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2020 – uusi tähtiravintola Helsinkiin!Tässä ovat Suomen Michelin-tähdet – Hans Välimäen jättämälle Palace-ravintolalle tähtiSuomeen uusi Michelin-tähti! Uudet pohjoismaiset tähdet on julkistettuTässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2016 – neljä tähteä Suomeen
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:34
    Ruoka

    Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • Eilen16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • Eilen06:48
    Aamiainen

    Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suosittelee

  • ti18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"