Michelin Nordic Guide 2017 -hotelli- ja ravintolaopas julkaistiin keskiviikkona Tukholmassa.
Pohjoismaiset ravintolat tähdittävä Michelin Nordic Guide 2017-hotelli ja ravintolaopas julkaistiin tänään Tukholmassa.
Lehdistötilaisuudessa paljastettiin ensin uudet yhden, kahden ja kolmen Michelin-tähden ravintolat Pohjoismaissa.
Suomen osalta tilanne edelliseen vuoteen nähden on muuttumaton: Helsingissä on neljä yhden tähden ravintolaa: Ask, Chef & Sommelier, Demo ja Olo - ja niin ikään neljä Bib Gourmand -ravintolaa: Boulevard Social, Emo, Farang ja Gaijin.
– Nyt kolmatta kertaa julkaistavan Michelinin Pohjoismaiden hotelli- ja ravintolaoppaan valikoima on maantieteellisesti entistä laajempi. Erityisen iloisia olemme siitä, että tällä kertaa olemme saaneet mukaan myös Islannin ja Färsaaret, sanoo Michael Ellis, Guide Michelinin kansainvälinen johtaja.
– Ravintolatarkastajamme tutkivat innostuneina uusien kohteiden ravintolatarjontaa ja ilahtuivat löytämästään: illallisravintola Dill palkittiin ensimmäisenä islantilaisena ravintolana yhdellä Michelin-tähdellä, ja Tanskan Färsaarilla sijaitseva KOKS samoin yhdellä tähdellä.
