Helsinkiläinen Michelin-ravintola lopettaa yllättäen 21 vuoden jälkeen
Suomi menettää jälleen yhden Michelin-ravintolan tulevana kesänä.
Vuonna 2003 Helsingin Uudenmaankadulle perustettu Ravintola Demo sulkee ovensa tulevana kesänä, kerrotaan ravintolan Instagram-päivityksessä.
Ravintolalle on myönnetty yksi Michelin-tähti vuodesta 2007 lähtien, mikä tekee Demosta pitkäaikaisimman yhä toiminnassa olevan Michelin-ravintolan Suomessa.
Aikansa kutakin
Demon omistaja ja keittiömestari Tommi Tuominen aloittaa Instagram-julkaisun toteamalla, etteivät he ravintolaa avatessaan osanneet aavistaa, kuinka iso rooli ravintolalla tulee olemaan heidän omissa elämissään sekä koko Suomen ravintola-alalla.
– Kaikelle on aikansa. Nyt on aika sulkea Uudenmaankadun ovi pysyvästi. Olemme tämän sesongin auki vielä normaalisti heinäkuun loppuun ja sitten ovi, jossa on eniten Michelin-tarroja Suomessa, sulkeutuu viimeistä kertaa, Tuominen kirjoittaa englanniksi julkaisussa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Ravintola Demo valittiin Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2006 Suomen Gastronomien Seuran toimesta, minkä lisäksi ravintola on menestynyt vuosittain hyvin Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämässä perinteisessä Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit