4:29

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2020 – uusi tähtiravintola Helsinkiin!

Pohjoismaiden Michelin-tähtiravintolat vuodelle 2020 paljastettiin maanantaina perinteisessä palkintoseremoniassa Norjan Trondheimissa. MTV seurasi livelähetystä.

Helmikuun 17. päivänä julkistettiin uusi pohjoismaiset tähtiravintolat listaava Michelin Guide Nordic Countries 2020. Tähdet paljastettiin Norjan Trondheimissä, mihin joukko pohjoismaisia huippukokkeja ja gourmet-asiantuntijoita kokoontui juhlistamaan tapahtumaa. Vuoden 2020 laitos on jo seitsemäs vain Pohjoismaihin keskittyvä Michelinin hotelli- ja ravintolaopas.

Tähtiseremoniaa pystyi seuraamaan suorana lähetyksenä kello 18 alkaen Michelin-oppaan Facebook-sivuilta:

Suomessa oli , ennen Michelin Guide Nordic Countries 2020 julkistamista, viisi yhden tähden ravintolaa, kaikki Helsingissä: Demo, Grön, Olo, Ora ja Palace. Painetussa vuoden 2019 oppaassa on mukana kuudeskin tähtiravintola, Ask, joka säilytti tähtensä kuuden peräkkäisen vuoden ajan. Ask sulki ovensa elokuussa 2019, mutta ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff ovat sanoneet etsivänsä uusia, suurempia tiloja ja jatkavansa ravintolan toimintaa niiden löydyttyä.

Michelinin ensimmäinen pohjoismainen opas julkaistiin vuonna 2014. Nykyisessä oppaassa on yhteensä yli 260 ravintolaa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa sekä Islannissa ja Fär-saarilla. 

Helsingissä oli lisäksi neljä Bib Gourmand -ravintolaa (Jord, Boulevard Social, Farang, Gaijing) sekä 20 Michelinin lautassymbolilla varustettua ravintolaa. Helmikuussa 2019 julkistetussa oppaassa tuli Suomeen yksi uusi tähti, kun uudistunut ravintola Palace nousi tähtikaartiin.

Pohjoismaat – uniikki gastronominen alue

Uusi Michelin-tähtikartta selvisi Trondheimin konserttitalossa Olavshallenissa 17. helmikuuta, kun Guide Michelinin johtaja Gwendal Poullennec esitteli Michelin Guide Nordic Countries 2020 -oppaan.

– Michelinin ravintolatarkastajat arvostavat Pohjoismaita uniikkina gastronomisena alueena; sen ravintolatarjonnan monimuotoisuus ja noste kiinnostavat hyvän ruuan ystäviä kautta maailman. Pohjoismaisissa gourmet-keittiöissä ei ainoastaan pyritä kehittämään luovuutta ja teknistä osaamista, vaan ollaan edelläkävijöitä ruokahävikin vähentämisessä, paikallisten raaka-aineiden suosimisessa sekä kasvisten innovatiivisessa käytössä, Poullennec sanoi ennen tilaisuutta.

Suomen Michelin-ravintolat 2020 ja erikoispalkinnot:

Michelin-opas palkitsi neljä helsinkiläisravintolaa Jordin, Chapterin, Nollan ja Oran Sustainability-erikoispalkinnolla.

Helsinkiläisravintola Inari sai ensimmäisen Michelin-tähtensä! Suomeen ei tullut yhtään kahden Michelin-tähden ravintolaa. 

Uudet yhden tähden Michelin-ravintolat Suomessa:

Inari, Helsinki

Tähtensä säilyttävät Michelin-ravintolat Suomessa:

Demo, Helsinki

Grön, Helsinki

Olo, Helsinki

Ora, Helsinki

Palace, Helsinki

Muissa Pohjoismaissa:

Uusia kahden tähden ravintoloita olivat tanskalaiset Alchemist ja Jordnär, ruotsalainen Aloë sekä norjalainen RE-NAA.

Uusia kolmen Michelin-tähden ravintoloita ei Pohjoismaihin nyt saatu. Kolme Michelin-tähteään säilyttivät tanskalainen Geranium ja ruotsalainen Frantzen.

Osittainen lähde: STT

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja