3:29

Ruokajuomaksi vain maitoa tai vettä – Kaliforniassa halutaan kieltää sokeriset juomat lasten ruokalistoilta

Lasten aterioiden seurana ei pitäisi tulla diabetesta, liikalihavuutta ja sydän- ja verisuonisairauksia, kommentoivat lain puolustajat. Kalifornian lakialoitteesta uutisoivat FoxNews ja The Modesto Bee.

Katso yllä olevalta videolta, miten erikoiset ravintolaherkut maistuvat päiväkotilaisille!

Yhdysvaltojen Kaliforniassa yritetään taistella lasten ylipainoa ja muita sokerin käyttöön liittyviä sairauksia vastaan lakialoitteella, jonka mukaan ravintoloiden pitäisi tarjota oletuksena vain vettä tai tavallista maitoa ruokajuomaksi lasten annosten kanssa.

Lakialoite on saanut jo ensimmäisessä äänestyksessä vihreää valoa, mutta siitä äänestetään vielä kerran ennen kuin aloite päätyy Kalifornian kuvernöörin allekirjoitettavaksi.

Lakialoitteen mukaan ravintoloiden pitäisi tarjota ruokajuomaksi maitoa tai vettä, mutta asiakkaat voisivat itse pyytää halutessaan muita vaihtoehtoja, kuten limua ja mehua.

Toisista juomavaihtoehdoista voitaisiin mahdollisesti pyytää lisähintaa.

Vastustajien mukaan liikaa kontrollia

Lain puolustajien mukaan on tärkeää, että lapsille tarjotaan terveellisiä vaihtoehtoja. Kriitikot ovat kuitenkin sitä mieltä, että Kalifornian hallinnon ei pitäisi tehdä päätöksiä vanhempien puolesta.

Vastaavanlainen säädös on voimassa Yhdysvalloissa jo Baltimoressa, jossa lasten annosten seurana saa tarjota vain maitoa, 100-prosenttisia hedelmämehuja, vettä sekä maku- tai kivennäisvettä, mutta sokeriset ja makeutusaineita sisältävät juomat ovat kiellettyjä.

Jos ravintola ei noudata säädöstä, sitä voi odottaa 100 dollarin sakko.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja