3:29

Ei itkeviä tai äänekkäitä lapsia – ravintolan kielto kerää kiitosta ja kritiikkiä

Kalifornialaisravintola on kieltänyt aikuisia tuomasta mukanaan äänekkäitä ja itkeviä lapsia. Meriruokiin erikoistunut ruokapaikka perustelee päätöstään sillä, että nämä häiritsevät muita asiakkaita. Kielto on ollut voimassa jo useamman vuoden, mutta kuohuttaa edelleen.

Yllä olevalla videolla päiväkotilapset maistelevat ravintolaruokaa.

Kalifornialainen Old Fisherman’s Grotto -ravintola on kieltänyt tuomasta ravintolaan itkeviä tai äänekkäitä lapsia. Ravintola kertoo asiasta sekä verkkosivuillaan että ravintolan ulkopuolelle laitetussa kyltissä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ravintola perustelee vuonna 2011 voimaan tullutta linjaansa sillä, että meluavat lapset häiritsevät muita ruokailijoita.

Today.comin mukaan kielto alkoi osittain jo vuonna 2009, kun sinne kiellettiin tuomasta lastenrattaita. Perusteena oli asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus. Ravintolan mukaan tilat ovat sen verran ahtaat, että lastenrattaat vaikeuttaisivat tilannetta entisestään.

Ravintola kertoo kuitenkin toivottavansa tervetulleeksi myös lapsiperheet.

– Pyydämme vain, että he noudattaisivat sääntöjämme, ravintolasta kerrotaan Today.comille.

Netissä mielipiteitä puolesta ja vastaan

Kielto on saanut internetissä ristiriitaisen vastaanoton. Toiset kannattavat ajatusta, toiset vastustavat.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen kahden lapsen äiti ja tiedän, kuinka häiritseviä he voivat olla ravintolassa. Tuen täysin tätä linjausta, kirjoitti Kristina Haynes Twitterissä. 

Toisten mielestä taas kyse oli syrjinnästä.

– Ajattelisivatko ihmiset eri tavalla, jos kyltissä lukisi ”Ei naisia, afroamerikkalaisia tai aasialaisia”, kysyi nettiarvostelusivusto Yelpiin kommentin kirjoittanut pariskunta.

Ktvu.com haastatteli ravintolan omistajaa Chris Shakea, joka kielsi syrjinnän. Hän kertoo asianajajan todenneen, että linjauksella ei sorsita ketään.

Lähteet: Today.com, Ktvu.com 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja