Mainos

Briteissä taistellaan lasten lihavuutta vastaan – päiväkodeissa kiellettiin hedelmämehut

Uusissa ravitsemussuosituksissa brittiläisille päiväkotilapsille ei suositella hedelmämehuja, sillä niitä pidetään liian sokerisina, uutisoi muun muassa The Times.

Brittilapsista yhdeksän prosenttia on ylipainoisia jo aloittaessaan koulun. Lasten ylipainoa vastaan taistellaan uudistetuilla suosituksilla, joilla yritetään vähentää lasten liiallista sokerin saantia.

Uudet suositukset kieltävät hedelmämehujen tarjoamisen lapsille ruokajuomaksi niiden sokeripitoisuuden vuoksi. Ruokajuomaksi suositellaan vain vettä tai maitoa. Aiemmin mehua sai tarjoilla silloin tällöin vedellä laimennettuna.

Uusi suositus on linjassa Maailman terveysjärjestö WHO:n viime vuotisen raportin kanssa, jonka mukaan mehujen tarjoamista lapsille tulisi välttää.

Skotlannin Taysidessa mehut poistettiin lasten lounaslistalta jo maaliskuussa. Asiaa perusteltiin sillä, että lounaan sokerimäärästä suuri osa tulee juuri ruokajuomana tarjotusta mehusta, kertoo The Sun.

Vaikka sokerisia juomia pidetään osasyyllisenä lasten liialliseen sokerin saantiin, mehukieltoa on myös kritisoitu. The Sunin haastattelema äiti huomauttaa, että lounailla tarjoillaan muutenkin liikaa sokerisia ruokia, kuten vanukkaita. Hän muistuttaa, että mehussa on sentään runsaasti vitamiineja. Vanukkaan ravintoarvoissa ei sen sijaan ole kehumista.

Lähteet: The Sun,The Times

***

10:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.