Ripottele suolaa hedelmiin – hämmästyttävä vaikutus

shutterstock_221423986
Shutterstock

Suolan ripotteleminen makeiden hedelmien hedelmälihan pinnalle vaikuttaa hämmästyttävällä tavalla hedelmän makuun.

Jos et vielä ole ripotellut hedelmien hedelmälihan pinnalle suolaa, kannattaa rohkeasti kokeilla, sillä keittiön tutuimmalla mausteella on hämmästyttävä vaikutus hedelmien makuun.

Suola vahvistaa hedelmän omaa makua

Italialaiset ovat jo vuosisatoja ylistäneet suolaisen prosciutto-kinkun ja makean melonin liittoa. Syy tähän on se, että suolainen maku yhdistettynä makean hedelmän makuun on äärimmäisen toimiva makupari.

Vaikka hedelmä olisi täydellisen kypsä, kannattaa sen pinnalle lisätä rohkeasti pieni hyppysellinen suolaa, sillä suola vahvistaa hedelmän täyteläistä makua entisestään. Suolan avulla oman lempihedelmän voi maustaa uskomattoman helposti entistä maukkaammaksi.

Suolaa kannattaa lisätä aavistus myös hieman raa'an hedelmän pintaan, sillä raa'an hedelmän kitkeryys peittyy suolan ansiosta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.