Tiesitkö? Vesimelonin maku paranee yllättävällä kikalla

Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni 1:28 Kaksi helppoa tapaa paloitella vesimeloni
KATSO MYÖS VIDEO: Näin vesimeloni kannattaa paloitella!

Vesimelonista saa helposti entistäkin paremman makuista, vinkkaavat kokit.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, vesimeloni on monipuolinen hedelmä, jota voi syödä sellaisenaan, tai vaikka hyödyntää kesän herkkuruoissa. Vesimeloni sopii esimerkiksi erilaisiin salaatteihin tai jopa grillattavaksi.

Vinkkasimme aiemmin myös parhaan tavan vesimelonin pilkkomiseen.

New York Post kertoo puolestaan tärpit vesimelonin maustamiseen. Oletko tullut ajatelleeksi, että vesimeloni kannattaisi maustaa ripauksella suolaa?

 

Lisää suolaa vesimeloniin – kokki kertoo, miksi se kannattaa

Teksasilainen keittiömestari John Carpenter kertoo vesimelonin suolaamisen olevan hyvin yleistä Yhdysvaltain eteläisissä osissa.

– Suola poistaa vesimelonin kitkeryyttä ja korostaa makeutta. Se saa myös sylkirauhaset aktivoitumaan, jolloin vesimeloni tuntuu entistäkin mehukkaammalta, Carpenter kertoo.

Kokki suosittelee ripottelemaan vesimelonin päälle isokiteistä suolaa. Myös kokki Isaac Walker suosittelee vesimelonin suolaamista, sillä se on yksinkertainen tapa nostaa hyvä raaka-aine uudelle tasolle.

– Suola ei ole maustaja tai mauste – se on vahvistaja, eli se vahvistaa ruoassa jo olemassa olevia makuja, Walker kuvailee Fox Newsille ja jatkaa vielä:

– Jonkun suolaisen asian lisäämisen jollekin makealle, kuten vesimelonille, on kuin makunystyröilläsi olisi pirskeet suussa.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2022.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!