Yksi ainesosa, joka tekee juomasta kuin juomasta paremman makuisen – lisää tätä drinkkeihisi!

drinkki greippi greippimehu
Shutterstock

Olipa drinkkisi makumaailma sitten makea tai hapan, lisäämällä juomaasi hieman suolaa, nostat makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Videolta päset kurkistamaan drinkkien historiaan. 

Kun puhutaan cocktaileista ja suolasta, monelle nousee ensimmäisenä mieleen Margarita-juoman suolareunus. Suola on kuitenkin raaka-aine, jota kannattaa lisätä rohkeasti myös muihin juomiin. 

Suola antaa juomiin aivan uutta ulottuvuutta, ja sitä kannattaa baarimestari Andrew Luen mukaan lisätä etenkin makeisiin juomiin.  

Suola poistaa juomasta myös kitkerää makua

Samaa mieltä on myös Liquid Intelligence: The Art and Science of the Perfect Cocktail -kirjan kirjoittanut Dave Arnold, jonka mukaan suola parantaa minkä tahansa juoman makua.  

Tämä johtuu siitä, miten suola reagoi kielesi makusilmuihin. Vaikka pieni määrä suolaa ei itsessään maistu juomassa, suola korostaa ainesosien makua, ja saa esimerkiksi makean maistumaan entistäkin makeammalta.

Suolassa on myös se hyvä puoli, että se lieventää kitkeryyttä. Lisäämällä suolaa esimerkiksi Campari- tai greippimehu-pohjaisiin drinkkeihin, juoman makumaailma saattaa muuttua aivan eri suuntaan. 

Arnoldin mukaan suolaa kannattaa edellä mainittujen syiden vuoksi lisätä rohkeasti myös jälkiruokiin ja vaikkapa jäätelön päälle. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!