Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi ainesosa, joka tekee juomasta kuin juomasta paremman makuisen – lisää tätä drinkkeihisi!

Shutterstock
Julkaistu 21.07.2018 16:59

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Olipa drinkkisi makumaailma sitten makea tai hapan, lisäämällä juomaasi hieman suolaa, nostat makuelämyksen aivan uudelle tasolle.

Videolta päset kurkistamaan drinkkien historiaan. 

Kun puhutaan cocktaileista ja suolasta, monelle nousee ensimmäisenä mieleen Margarita-juoman suolareunus. Suola on kuitenkin raaka-aine, jota kannattaa lisätä rohkeasti myös muihin juomiin. 

Suola antaa juomiin aivan uutta ulottuvuutta, ja sitä kannattaa baarimestari Andrew Luen mukaan lisätä etenkin makeisiin juomiin.  

Suola poistaa juomasta myös kitkerää makua

Samaa mieltä on myös Liquid Intelligence: The Art and Science of the Perfect Cocktail -kirjan kirjoittanut Dave Arnold, jonka mukaan suola parantaa minkä tahansa juoman makua.  

Tämä johtuu siitä, miten suola reagoi kielesi makusilmuihin. Vaikka pieni määrä suolaa ei itsessään maistu juomassa, suola korostaa ainesosien makua, ja saa esimerkiksi makean maistumaan entistäkin makeammalta.

LUE MYÖS: Baarityöntekijät paljastavat: Näiden juomien tilaaminen on noloa


Suolassa on myös se hyvä puoli, että se lieventää kitkeryyttä. Lisäämällä suolaa esimerkiksi Campari- tai greippimehu-pohjaisiin drinkkeihin, juoman makumaailma saattaa muuttua aivan eri suuntaan. 

Arnoldin mukaan suolaa kannattaa edellä mainittujen syiden vuoksi lisätä rohkeasti myös jälkiruokiin ja vaikkapa jäätelön päälle. 

Lähteet: Bonappetit, Vinepair, Lifehacker

Lisää aiheesta:

Moni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Näin teet täydellisen Aperol Spritzin – vältä suomalaisten yleinen moka: "Juomasta tulee todella laimeaa"Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Alkoholi ei säily ikuisesti – näistä merkeistä tunnistat, ovatko juomasi vielä juomakelpoisiaÄlä koskaan lisää limemehua tällaiseen drinkkiin – voi pilata makuelämyksen
JuomatDrinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juomat
  • 6.12.18:15
    Kuohuviini

    Ylellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 6.12.17:15
    Joulu

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 6.12.08:37
    Linnan juhlat

    Tiesitkö? Linnan juhlien alkuperäinen booliohje vuoti julkisuuteen 1970-luvulla

  • 2.12.18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • 29.11.09:14
    Krapula

    Moni vannoo tämän krapulanehkäisykeinon nimeen – proviisori: Ei ainakaan mitään haittaa